EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Hódmezővásárhely

Tanulni sosem késő!

Ismert a mondás: „A jó pap holtig tanul”. Ebből pedig talán egyenesen következik, hogy szakmát választani sosem késő. A Szakmák Éjszakáján ebben segítette a kicsiket és a nagyokat is a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum.

Szorgos kezek a Kalmárban.

Már az elmúlt évben is nagy sikerrel rendezték meg a Szakmák Éjszakája nevű programsorozatot, amelynek célja, hogy felhívják a figyelmet a szakmatanulás, a szakmatalálás fontosságára. A rendezvény Hódmezővásárhelyen, de országszerte is sikeres volt, az idén pedig a szervezők igyekeztek még inkább begyújtani a rakétákat.


Sütöttek-főztek a Corvinban.

Hódmezővásárhelyen öt helyen, régiószerte pedig  kilenc helyszínen várták programokkal az érdeklődőket 18 és 22 óra között.

Nagy Norbert, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum szakmai főigazgató-helyettese

– A jelen gazdasági helyzet erősen arra utal, hogy Magyarországon inkább munkaerőhiány van, mintsem -többlet. Ez azt jelenti, hogy egyre több jól képzett szakemberre van szükség. A Szakképzési Centrum feladata, hogy ezt a fajta igény megpróbálja kielégíteni – nyilatkozta Nagy Norbert, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum szakmai főigazgató-helyettese.


Az Eötvösben a szépségápolás is nagy hangsúlyt kapott.

A programsorozat nem csak a fiataloknak szól, a szakképzésbe nem csupán 14 éves korban lehet belépni, manapság már független az életkortól. A szervezők fontosnak tartják, hogy az érdeklődők tudják, bátran kérdezhetnek és bátran fordulhatnak igényeikkel az iskolához. Ha szakmát szeretnének tanulni, váltani, esetleg vállalkozást indítanak, és ezért van szükségük végzettségre, a szakképzési centrumban segítségre találnak. Nappali, esti képzések és tanfolyamok közül is választhatnak.

Hódmezővásárhelyen öt helyszínen zajlottak a programok.

A rendezvény megnyitóját a vásárhelyi Kossuth téren felállított színpadon tartották, ahol ezt követően a szórakoztatás kapta a főszerepet, az est sztárvendége Peter Sramek volt. Az egyes tagintézményekben (Corvin Mátyás, Kalmár Zsigmond és Eötvös József), illetve a Cseresnyés Kollégiumban szórakoztató, interaktív programok várták az érdeklődőket.

A rendezvény sztárfellépője Peter Sramek volt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.