2019. február 15., péntek
Georgina, Kolos

Belföld

Tarlós István: Szeretek mosogatni, utálok porszívózni

A főváros első embere sokoldalúbb, mint gondoltuk volna: szabadidejében Liviust olvas eredetiben és Rolling Stones-t hallgat, ha pedig a szükség úgy hozza, a házimunkába is besegít. Nyitott már sört a fogával és ötször volt katona élete során. A 888.hu rendhagyó interjújában Tarlós István  a sztárokról és a megmondóemberekről is kifejtette véleményét.

Rögtön a beszélgetés elején szóba került TGM – Tamás Gáspár Miklós –, a baloldal megmondóembere. A főpolgármester pedig nem rejtette véka alá vele kapcsolatos véleményét.


– Van benne egy bántóan elbizakodott fölényeskedés. Meg van győződve arról, hogy ő az, aki megmondja a tutit, és mivel huszonvalahány évig rendelkezett egy olyan médiaháttérrel, hogy ezt mindig megtehette, ott mindig adták alá a lapot és megveregették a vállát, ezért egy bizonyos körben elterjedt, hogy tulajdonképpen neki kellene a Magyar Tudományos Akadémia elnökének lenni – fejtette ki Tarlós István a 888.hu-nak.

A főpolgármester úgy gondolja hazánkban a sztárok egymást nevezik ki sztárnak.


– A magyarországi sztárgyártásnak megvannak a maga sajátos szabályai, amit én már a ’90-es években sem tudtam követni. Vannak komoly teljesítményt nyújtó emberek, akiknek a szellemi, művészi és egyéb teljesítményén generációk nőttek fel, ők viszont nem nevezik magukat sztárnak. Ilyen például Szörényi Levente vagy akár Bródy is, azt kell mondjam. Ők sosem mondják magukról, hogy sztárok lennének, mert valószínűleg ők is tudják, hogy Magyarországon a sztárgyártás hogy is működik – vélekedett Tarlós.

Tarlós István
Fotó: Csudai Sándor

 

Habár a főváros első embere már a hetvenhez közelít, nyugodtan letagadhatna jó pár évet. Azt mondja erre nincs recept, nagyrészt a genetikának és a Jóisten kegyelmének köszönhető fiatalos kinézetét. Pedig a munkájából kiindulva, lenne oka gyűröttnek lennie.

– Azt kell mondanom, hogy a miniszterelnök után a legnehezebb dolga talán a főpolgármesternek van. Itt egy idő után még arra is figyelned kell, hogy meg tudd őrizni a saját személyiségedet. Nemcsak azért, mert az ellenzéki sajtó nem azt a képet akarja festeni rólad, aki vagy, hanem azt, akinek ő szeretne láttatni – ez a kisebbik baj, mert ezen egy kis idő után némi gyakorlattal túl tudsz lépni. De az az élet, amibe belekényszerülsz, a napi és a hosszabb távú problémák örökös megoldási kényszere, az örökös bizonytalanságaival, ez olyan készenléti állapotba hoz, amit egész egyszerűen nem lehet kipihenni. Mert hiába mész el egy vagy két hétre nyaralni, ez a készenléti állapot akkor sem szűnik meg. Tehát amikor van egy-két napom arra, hogy beszélgessek a gyerekeimmel, akik persze már felnőttek, hiszen már van hat unokám is, vagy úgy hosszabban el tudjunk beszélgetni este az ágyban a feleségemmel, akkor jövök én is rá arra, hogy mennyire nem a saját életemet élem. Mert ami valójában érdekelne mint magánember, azok az örömök és problémák, azok alig-alig tudnak hozzám elérni – mondta el a politikus.

Ha házimunkát kell végeznie meglepő módon sokkal szívesebben mosogat, minthogy porszívózzon.

– Amikor előfelvételis sorkatona voltam Orosházán, komolyan mondom, hogy nem utáltam a mosogatást, pedig ott három embernek négyszáz tányért kellett elmosni. WC-t nem szerettem pucolni, mert azoktól a dolgoktól különböző, nem részletezendő okok miatt fóbiám van. Bizonyos kilincseket sem szeretek megfogni. De ezeket a tányérokat elmosni vagy csak mosogatni – valamilyen rejtélyes okból – soha nem irritált – árulta el Tarlós István.

Kapcsolódó Cikkek

  • A McDonald’s Scheer Sándor vállalkozóra ruházza magyarországi érdekeltségét

    A McDonald’s Scheer Sándor vállalkozóra ruházza magyarországi érdekeltségét

    Üzletrész-adásvételi szerződést írt alá Scheer Sándor vállalkozóval a McDonald’s Corporation, a megállapodás értelmében a McDonald’s a magyarországi vállalatban meglévő tulajdoni érdekeltségét teljes körűen Scheer Sándorra ruházza át, aki Developmental Licensee (franchise) partnerként fejleszti és üzemelteti a piacon működő McDonald’s éttermeket – közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

  • Országgyűlés Hivatala: Legitim a szavazógépek működése

    Országgyűlés Hivatala: Legitim a szavazógépek működése

    Az Országgyűlés Hivatalának álláspontja nem változott, továbbra is szabályosnak tartják a szavazógépek kártya nélküli működését – közölte a hivatal az MTI-vel, miután Demokratikus Koalíció (DK) pénteken sajtótájékoztatón arra kérte Kövér László házelnököt, adjon engedélyt az ellenzéki pártoknak a parlament elektronikus szavazógépeinek és az azokat működtető rendszernek az átvizsgáltatására.