EUR: 323,06 Ft
CHF: 286,14 Ft
2018. december 10., hétfő
Judit

Belföld III.kerület

Tarlós: jövő héten dől el a római-parti gát ügye

A jövő héten dönt a Fővárosi Közgyűlés a római-parti gátról – mondta el Tarlós István főpolgármester a Magyar Hírlap szombati számában megjelent interjúban, amelyben a közterület-felügyeletnél tapasztalható szabálytalanságokról is beszélt.

A főpolgármester szerint a római-parti gáttal kapcsolatos tiltakozások nem szakmai, hanem érzelmi alapúak, ezért nehéz észérvekkel meggyőzni az ellenzőket. Mint kifejtette: a jelenlegi helyzetben két nyomvonalváltozat közül kell kiválasztani a jobbat. A Nánási út – Királyok útja sáv drágább lenne, és nem védene meg minden ingatlant, a part menti szakasz viszont olcsóbb lenne és teljes biztonságot nyújtana – hangsúlyozta hozzátéve, hogy a döntést már nem lehet halogatni, jövő héten a Fővárosi Közgyűlés határoz az ügyben.


Tarlós István szerint a kétszintű önkormányzati rendszer jelenleg nem működik hatékonyan Budapesten. A kerületi közterület-felügyeletek indirekt módon érdekeltek abban, hogy minél több büntetést szedjenek be, “ez pedig így nem elfogadható” – mondta a lapnak. Hozzátette: kellene egy társulás a közterület-felügyelet ügyében, amely központi irányítás alatt működik. Erről már zajlik is az egyeztetés a kormánnyal.

A főpolgármester ígéretet tett a teljes fővárosi kamerarendszer felülvizsgálatára. Példaként említette, hogy a III. kerületben szabálytalanul helyeztek el kamerát. Ugyanakkor hozzátette, nem célja, hogy a becsületesen dolgozó közterület-felügyelőket lejárassa.

Egy kérdésre válaszolva elmondta: arról még nem tud nyilatkozni, hogy indul-e ismét a főpolgármesterségért a 2019-es választáson.

Kapcsolódó Cikkek

  • Piacképes startupoknak ajánl 50 milliós befektetést az MVM Csoport

    Piacképes startupoknak ajánl 50 milliós befektetést az MVM Csoport

    Egyenként akár 50 millió forint magvető befektetést és akcelerációs szolgáltatásokat vehetnek igénybe az MVM Edison startup versenyének győztesei; az MVM Csoport harmadik alkalommal kiírt innovációs pályázatára január végéig jelentkezhetnek ígéretes ötleteikkel az innovatív fejlesztők – közölték a szervezők.

  • Tízmillióért kelt el Radnóti Miklós kézirata

    Tízmillióért kelt el Radnóti Miklós kézirata

    Ötmillió forintos kikiáltási árról indulva végül 10 millió forintért kelt el Radnóti Miklós klasszikusának, a Járkálj csak, halálraítélt című versnek egyetlen fennmaradt kézirata a Központi Antikvárium péntek esti árverésén.