2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Egyéb IX.kerület

Taroltak a ferencvárosiak

Immár 25. alkalommal rendezték meg az országos katasztrófavédelmi ifjúsági versenyt Kőbányán, ahol ismét remekül teljesítettek a ferencvárosiak.

A verseny célja, hogy a diákok elméletben és gyakorlatban, játékos formában az életkori sajátosságoknak megfelelően adjanak számot a tanév során elsajátított veszélyhelyzeti ismereteikről, az ön-, illetve más ember mentésében való jártasságukról.


A diákok látványos bemutatókon is részt vehettek (Fotó: ferencvaros.hu)

A versenyt összesen 52 – közép-pesti – csapat részvételével a X. kerületben lévő MERKAPT Maraton Sportközpontban rendezték. A diákoknak hat állomáson elméleti és gyakorlati feladatokat kellett megoldaniuk egészségügyi, tűzvédelmi, műszaki-mentő, RBV, árvízi védekezéssel kapcsolatos témakörökben.

Kerületünk csapatai nagyszerű eredményeket értek el, hiszen míg az általános iskolások között a Kőrösi Csoma Sándor Két Tannyelvű Általános Iskola csapat végzett az élen, addig a középiskolásoknál a Ferencvárosi Sport Általános Iskola és Gimnázium lett az első. Ráadásul ebben a korcsoportban minden díj a kerületünkbe került, hiszen a II. helyen a Leövey Klára Gimnázium 1. csapata, a III. helyen a Fáy András Közlekedésgépészeti Műszaki Szakgimnázium, a IV. helyen a  Ferencvárosi Sport Általános Iskola és Gimnázium 2. csapata, míg az V. helyen a Leövey Klára Gimnázium 2. csapata végzett.

Kapcsolódó Cikkek