EUR: 311,03 Ft
CHF: 265,36 Ft
2018. március 18., vasárnap
Sándor, Ede

Egyéb Nagykanizsa

Tartós szeretet

Hatodik alkalommal rendezte meg a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ Család- és Gyermekjóléti Szolgálata jótékonysági koncertjét, amelynek adományaiból nehéz helyzetben lévő családoknak segítenek tartós élelmiszerrel.

A felsővárosi templomi hangversenyre a belépőjegyet nem pénzért lehetett megváltani, hanem élelmiszercsomaggal, ezenfelül a pénzadományokból is tartós élelmiszert vásárolnak, amit húsvét előtt adnak át a rászorulóknak. Idén a miklósfai és a Hevesi iskola diákjai léptek fel, versekkel, dalokkal varázsolva el a közönséget.


Dalok és versek építették a jótékony lelkeket (Fotó: Gergely Szilárd)

A koncert előtt Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő arról beszélt, a jótékonyság polgári erény, és ennek hagyománya és kultúrája van Nagykanizsán. Mint mondta, általános tapasztalat, hogy főként olyanok adnak, segítenek másokon, akiknek ugyan nincs nagy vagyonuk, de a szeretetük annál hatalmasabb. Ők ismerik az érzést, amikor a mindennapokban szigorúan be kell osztani a pénzt, de ha van egy kis feleslegük, akkor első szóra a jó ügyek mellé állnak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

 • Kisdiákok nagy szavalása

  Kisdiákok nagy szavalása

  Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.

 • Jön a Blues Brother show!

  Jön a Blues Brother show!

  Megtartották az olvasópróbáját a The Blues Brothers – The Hungarian show című produkciónak a Soproni Petőfi Színházban.