EUR: 321,33 Ft
CHF: 284,53 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Nagykanizsa

Tartós szeretet

Hatodik alkalommal rendezte meg a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ Család- és Gyermekjóléti Szolgálata jótékonysági koncertjét, amelynek adományaiból nehéz helyzetben lévő családoknak segítenek tartós élelmiszerrel.

A felsővárosi templomi hangversenyre a belépőjegyet nem pénzért lehetett megváltani, hanem élelmiszercsomaggal, ezenfelül a pénzadományokból is tartós élelmiszert vásárolnak, amit húsvét előtt adnak át a rászorulóknak. Idén a miklósfai és a Hevesi iskola diákjai léptek fel, versekkel, dalokkal varázsolva el a közönséget.


Dalok és versek építették a jótékony lelkeket (Fotó: Gergely Szilárd)

A koncert előtt Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő arról beszélt, a jótékonyság polgári erény, és ennek hagyománya és kultúrája van Nagykanizsán. Mint mondta, általános tapasztalat, hogy főként olyanok adnak, segítenek másokon, akiknek ugyan nincs nagy vagyonuk, de a szeretetük annál hatalmasabb. Ők ismerik az érzést, amikor a mindennapokban szigorúan be kell osztani a pénzt, de ha van egy kis feleslegük, akkor első szóra a jó ügyek mellé állnak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.