EUR: 322,91 Ft
CHF: 275,68 Ft
2018. július 16., hétfő
Valter

Egyéb Nagykanizsa

Tartós szeretet

Hatodik alkalommal rendezte meg a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ Család- és Gyermekjóléti Szolgálata jótékonysági koncertjét, amelynek adományaiból nehéz helyzetben lévő családoknak segítenek tartós élelmiszerrel.

A felsővárosi templomi hangversenyre a belépőjegyet nem pénzért lehetett megváltani, hanem élelmiszercsomaggal, ezenfelül a pénzadományokból is tartós élelmiszert vásárolnak, amit húsvét előtt adnak át a rászorulóknak. Idén a miklósfai és a Hevesi iskola diákjai léptek fel, versekkel, dalokkal varázsolva el a közönséget.


Dalok és versek építették a jótékony lelkeket (Fotó: Gergely Szilárd)

A koncert előtt Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő arról beszélt, a jótékonyság polgári erény, és ennek hagyománya és kultúrája van Nagykanizsán. Mint mondta, általános tapasztalat, hogy főként olyanok adnak, segítenek másokon, akiknek ugyan nincs nagy vagyonuk, de a szeretetük annál hatalmasabb. Ők ismerik az érzést, amikor a mindennapokban szigorúan be kell osztani a pénzt, de ha van egy kis feleslegük, akkor első szóra a jó ügyek mellé állnak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt fekvő hatalmas, közel száz éves víznyomócsővel együtt.

 • Nagy értékek a kiskertekben

  Nagy értékek a kiskertekben

  Gyümölcstermesztés iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetében, Érden, az Elvira majorban.

 • Két napig szólt az opera Perkupán

  Két napig szólt az opera Perkupán

  Egy elszármazott művész lokálpatriótaként segítette faluját abban, hogy nem mindennapi kulturális eseménnyel hívják fel a figyelmet a településre.