2018. október 15., hétfő
Teréz

Egyéb Nagykanizsa

Tartós szeretet

Hatodik alkalommal rendezte meg a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ Család- és Gyermekjóléti Szolgálata jótékonysági koncertjét, amelynek adományaiból nehéz helyzetben lévő családoknak segítenek tartós élelmiszerrel.

A felsővárosi templomi hangversenyre a belépőjegyet nem pénzért lehetett megváltani, hanem élelmiszercsomaggal, ezenfelül a pénzadományokból is tartós élelmiszert vásárolnak, amit húsvét előtt adnak át a rászorulóknak. Idén a miklósfai és a Hevesi iskola diákjai léptek fel, versekkel, dalokkal varázsolva el a közönséget.


Dalok és versek építették a jótékony lelkeket (Fotó: Gergely Szilárd)

A koncert előtt Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő arról beszélt, a jótékonyság polgári erény, és ennek hagyománya és kultúrája van Nagykanizsán. Mint mondta, általános tapasztalat, hogy főként olyanok adnak, segítenek másokon, akiknek ugyan nincs nagy vagyonuk, de a szeretetük annál hatalmasabb. Ők ismerik az érzést, amikor a mindennapokban szigorúan be kell osztani a pénzt, de ha van egy kis feleslegük, akkor első szóra a jó ügyek mellé állnak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.