2019. február 22., péntek
Gerzson

Egyéb Dunaújváros

Tavasz Valahol Európában

A Valahol Európában című darab is szerepel a Bartók Kamaraszínház tavaszi bemutatóinak sorában. A darab különlegessége, hogy nem vendégelőadásról van szó: helybeli gyermekekkel töltik meg majd a színpadot. A közelmúltban már a próbák is megkezdődtek.

Dunaújváros is lesz Valahol Európában, avagy Dunaújváros sem marad ki a jóból: a Bartók Kamaraszínházban is bemutatják Dés László jól ismert musicaljét. A rendező, Horváth Patrícia Magyarország több pontján is sikerrel vitte színre a darabot, és minden alkalommal a helybeli gyermekekre osztotta a szerepeket. A tavaszi bemutató előtt már az ősszel válogatót tartottak, és január végén az is eldőlt, kik lesznek azok a dunaújvárosi gyermekek, akik megelevenítik a musical szereplőit. Mint azt a rendező a válogatáskor elmondta: erre minden alkalommal nagy hangsúlyt helyez. – Azt gondolom, hogy egy ilyen előadás egy egész várost meg tud mozgatni és közös üggyé válik, mert ez a színház lényege: a közös ügy. Ez sohasem egyének játszótere. Ezen a játszótéren mindig sokan ülünk a homokozóban, és együtt építünk egy várat – mondta el még az ősszel Horváth Patrícia.


Időközben a rendezői székben változás történt: a színház igazgatója, Őze Áron váltotta Horváth Patríciát, aki április elején levezényelte az első olvasópróbát is a mintegy harminc gyermekszereplőnek.

Láthatóan értő fülekre találnak a rendezői instrukciók

A társulat munkáját segíti a Bartók Táncszínház tíz művésze és a Jászai Mari-díjas színművész, Dunai Tamás is, így minden bizonnyal nem fog csalódni a dunaújvárosi közönség, amely a Bizalom Évadának utolsó bemutatójaként május 12-én láthatja a közös munka végeredményét.


Kapcsolódó Cikkek