EUR: 325,71 Ft
CHF: 279,68 Ft
2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Egyéb Dunaújváros

Tavasz Valahol Európában

A Valahol Európában című darab is szerepel a Bartók Kamaraszínház tavaszi bemutatóinak sorában. A darab különlegessége, hogy nem vendégelőadásról van szó: helybeli gyermekekkel töltik meg majd a színpadot. A közelmúltban már a próbák is megkezdődtek.

Dunaújváros is lesz Valahol Európában, avagy Dunaújváros sem marad ki a jóból: a Bartók Kamaraszínházban is bemutatják Dés László jól ismert musicaljét. A rendező, Horváth Patrícia Magyarország több pontján is sikerrel vitte színre a darabot, és minden alkalommal a helybeli gyermekekre osztotta a szerepeket. A tavaszi bemutató előtt már az ősszel válogatót tartottak, és január végén az is eldőlt, kik lesznek azok a dunaújvárosi gyermekek, akik megelevenítik a musical szereplőit. Mint azt a rendező a válogatáskor elmondta: erre minden alkalommal nagy hangsúlyt helyez. – Azt gondolom, hogy egy ilyen előadás egy egész várost meg tud mozgatni és közös üggyé válik, mert ez a színház lényege: a közös ügy. Ez sohasem egyének játszótere. Ezen a játszótéren mindig sokan ülünk a homokozóban, és együtt építünk egy várat – mondta el még az ősszel Horváth Patrícia.


Időközben a rendezői székben változás történt: a színház igazgatója, Őze Áron váltotta Horváth Patríciát, aki április elején levezényelte az első olvasópróbát is a mintegy harminc gyermekszereplőnek.

Láthatóan értő fülekre találnak a rendezői instrukciók

A társulat munkáját segíti a Bartók Táncszínház tíz művésze és a Jászai Mari-díjas színművész, Dunai Tamás is, így minden bizonnyal nem fog csalódni a dunaújvárosi közönség, amely a Bizalom Évadának utolsó bemutatójaként május 12-én láthatja a közös munka végeredményét.


Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.