2018. július 21., szombat
Dániel, Daniella

Egyéb Szombathely

Tavaszi zsongás a téren

A jó idő beköszöntével szinte pillanatok alatt változott lüktető, színes, élettel teli hellyé a Fő tér: a padok megteltek napfürdőzőkkel, az aszfaltot babakocsik és „kismotorok” kerekei koptatják, a totyogó apróságok galambtól galambig futkosnak, a boltok bejáratai kitárva hívogatnak befelé.

A város szökőkútjai is feléledtek téli álmukból: a parkfenntartó kitakarította, elvégezte a szükséges javításokat, majd újra feltöltötte vízzel a csobogókat. Nyílik már a tulipánfa is, most duplán szemet gyönyörködtető a látvány – aki teheti, győződjön meg róla személyesen.

Fotó: CSG

Fotó: CSG

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.