2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb VI.kerület

Terézváros régi-új teátruma

Kálmán Imre Teátrum néven működik tovább az egykori Moulin Rouge mulató. Ez a Budapesti Operettszínház harmadik játszóhelye.

Néhány év alatt csődbe ment az az orfeum, amelyet Somossy Károly 1894-ben nyitott meg a Nagymező utca 17. alatt, pedig hazai és külföldi sztárok szerződtetésével próbálta becsábítani a pesti közönséget. A helyiséget később számtalanszor átalakították, 1922-ben pedig kettéválasztották: az egyik térben később az Operettszínház működött, a másikban a Moulin Rouge.


(fotók: MTI)

A színház – több mint 400 milliós kormánytámogatással – most újra sajátjává tette az időközben bezárt mulató helyiségét, hogy itt alakítsa ki harmadik játszóhelyét, a Kálmán Imre Teátrumot.

– A Budapesti Operettszínház az egyik legszélesebb repertoárral rendelkező zenés színház ma Magyarországon, ahol operetteket, musicaleket, olykor operákat játszanak magas számban. Ennek az óriási zenés színháznak szüksége volt arra, hogy egy olyan méltó kamaraszínháza legyen, ahol kipróbálhat és létrehozhat olyan produkciókat, amelyek a nagyszínpadon vagy a raktárszínházban nem valósulhatnának meg – mondta el az MTI-nek Kerényi Miklós Gábor művészeti vezető.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.