2017. november 21., kedd
Olivér

Külföld

Terroristák segítőit fogták el Németországban

A német hatóságok letartóztattak három személyt, akit azzal gyanúsítanak, hogy segítséget nyújtottak egy iszlamista terroristának egy rendőrök vagy katonák elleni merénylet előkészítésében – jelentett internetes oldalán a Focus magazin.

A lap az északi Celle város közvádlójára hivatkozva pénteken közölte, hogy az elfogatóparancsot még csütörtökön adták át a két férfinak és egy nőnek. Az indoklásban az szerepel, hogy a gyanú szerint egy készülő, súlyos államellenes erőszakcselekményhez nyújtottak segédkezet.


Az ügyészi hivatal eddig nem fűzött megjegyzést a hírhez. A német hatóságok december óta fokozott készültségben vannak, amikor egy szélsőséges iszlamista 12 ember gázolt halálra egy berlini karácsonyi vásáron. Csütörtökön a Borussia Dortmund futballcsapatának az autóbusza volt robbantásos támadás célpontja.

A lap szerint a trió egyik tagja egy 27 éves afgán, a másik egy szintén 27 éves török, a harmadik egy 25 éves német állampolgár. Németország három különböző városában fogták el őket. A Focus értesülése szerint egy februárban letartóztatott iszlamista szélsőségessel álltak kapcsolatban, aki elismerte, hogy rendőröket vagy katonákat akart csapdába csalni, és végezni velük egy házilag készített pokolgép segítségével.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meztelenül vásárolt farmert a csinos modell – Videó!

    Meztelenül vásárolt farmert a csinos modell – Videó!

    A Baltimore melletti Towson bevásárlóközpontjának vendégeinek lesett az álla, amikor hosszas szemrevételezés után rájöttek, hogy a nagy feltűnést keltő bombázó divatos, rongyos farmere és pólója érzéki csalódás, egy tangán kívül csak némi festék takarja a testét.

  • Durván megcáfolták Soros hazugságát

    Durván megcáfolták Soros hazugságát

    Megjelent a Soroshoz közel álló politico.eu-n egy lista Brüsszel politikáját legbefolyásosabban alakító nőkről, amelyen az ötödik helyet csípte meg Soros alapítványának európai ügyekért felelős igazgatója, eggyel megelőzve egy uniós biztost, aki amúgy szintén Soros embere, miközben Soros szerint szó sincs arról, hogy beleszólna az európai ügyek menetébe.