EUR: 317,58 Ft
CHF: 280,03 Ft
2019. február 24., vasárnap
Mátyás

Külföld

Terroristák segítőit fogták el Németországban

A német hatóságok letartóztattak három személyt, akit azzal gyanúsítanak, hogy segítséget nyújtottak egy iszlamista terroristának egy rendőrök vagy katonák elleni merénylet előkészítésében – jelentett internetes oldalán a Focus magazin.

A lap az északi Celle város közvádlójára hivatkozva pénteken közölte, hogy az elfogatóparancsot még csütörtökön adták át a két férfinak és egy nőnek. Az indoklásban az szerepel, hogy a gyanú szerint egy készülő, súlyos államellenes erőszakcselekményhez nyújtottak segédkezet.


Az ügyészi hivatal eddig nem fűzött megjegyzést a hírhez. A német hatóságok december óta fokozott készültségben vannak, amikor egy szélsőséges iszlamista 12 ember gázolt halálra egy berlini karácsonyi vásáron. Csütörtökön a Borussia Dortmund futballcsapatának az autóbusza volt robbantásos támadás célpontja.

A lap szerint a trió egyik tagja egy 27 éves afgán, a másik egy szintén 27 éves török, a harmadik egy 25 éves német állampolgár. Németország három különböző városában fogták el őket. A Focus értesülése szerint egy februárban letartóztatott iszlamista szélsőségessel álltak kapcsolatban, aki elismerte, hogy rendőröket vagy katonákat akart csapdába csalni, és végezni velük egy házilag készített pokolgép segítségével.

Kapcsolódó Cikkek