EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Életmód

Tévhitek az álláspiacon

Van néhány sztereotípia, ami mögé szívesen elbújunk úgy, hogy készpénznek veszünk régóta hangoztatott alapvetéseket. Nézzük, mennyi ezek valóságalapja.

1. Csak protekcióval lehet bejutni a jó munkahelyekre – Biztosan sokat lendít egy állásinterjúra való lehetőségen, ha ajánlásra érkezünk, de a személyes benyomás felülírja a kapcsolatot, és nem biztos, hogy a beajánlott személy lesz a befutó.


2. 40 felett nem lehet elhelyezkedni – Vannak olyan cégek, ahol kifejezetten kedvelik a szenior dolgozókat. A 40 év feletti álláskeresők között sok a magasan kvalifikált szakember, akik korábban vezető beosztásban dolgoztak, de ha nem ragaszkodunk mindenáron az addigi pozíciónkhoz, akkor még rengeteg kihívást tartogat ennyi idősen is a munkaerőpiac. Sokszor a szenior feletti korosztály tagjai is hibásak abban, ha nem kapják meg a munkát, mert kishitűen állnak a helyzetükhöz. Az önbizalomhiány, a negatív belső gondolatok ugyanis megmutatkoznak a szóhasználatban és a testbeszédben.

3. Külföldön  jobb – Ez sem igaz minden szakmára, hiszen sokan évekig kényszerből mosogatnak a nagyvilágban, mielőtt a valódi szakmájuk közelébe kerülhetnek idegen nyelvterületen. A fiatalok a végzettségükhöz képest alacsonyabb presztízsű és kisebb felelősséggel járó munkakörökben tudnak elhelyezkedni.

4. Ötévente váltani kell! – A szakmai kiégés, bár valóban létező jelenség, de annyira divatos fogalom, hogy már nem is érzi magát tudatos karrierépítőnek, aki ezt nem teszi meg. A döntés előtt azonban vizsgáljuk meg a saját helyzetünket, hogy valóban váltani kell-e vagy elég csupán kicsit hátralépni és a jelenlegi munkahelyünkön változtatni. Van olyan helyzet is, amikor az új munkahely önmagában nem oldja meg a problémát.

Kapcsolódó Cikkek