EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Debrecen

Thaiföldtől Costa Ricáig

A Debreceni Egyetemen jelenleg 105 ország 4321 külföldi hallgatója tanul, köztük többen olyanok is, akik valamikor korábban az AFS segítségével ismerkedtek meg a várossal és az egyetemmel.

A képzési kínálattal, valamint az intézményben elérhető szolgáltatásokkal ismerkedtek a városban tanuló külföldi diákok, akik az American Field Service (AFS) szervezésében egy évig járnak debreceni gimnáziumokba. A nemzetközi szervezet elsődleges célja az interkulturális tapasztalatcsere megvalósítása, aminek köszönhetően ebben a tanévben 16 külföldi középiskolás tölt el egy tanévet Debrecen különböző középiskoláiban. A programban jelenleg hat gimnázium, köztük a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája vesz részt. Thaiföldről, Kolumbiából, Brazíliából, Costa Ricából, Németországból, Japánból, Belgiumból, Olaszországból és Törökországból érkeztek a fiatalok.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.