2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb XIII.kerület

Tizenhárom kismama szerzett speciális számítógépes bizonyítványt

Március végén 13 kerületi kismama vehette át különleges számítógépes (úgynevezett 4+3 modulos) ECDL-bizonyítványt, amelynek ingyenes megszerzésére az önkormányzat nyújtott lehetőséget.

A kerületben évek óta folyik a kismamák ingyenes oktatása, amelynek végén eddig számítógépes alapismeretekből, online alapismeretekből, szövegszerkesztésből és táblázatkezelésből kellett vizsgázni. Az idei tanfolyam újdonsága, hogy a jelentkezők lehetőséget kaptak a prezentáció, az adatbázis-kezelés és a képszerkesztés ingyenes elsajátítására is. A résztvevők a 2015-ben és 2016-ban végzett három kezdő csoportból kerültek ki. A tanfolyamot tizenöten kezdték el, végül tizenhárman vizsgáztak le. Közülük ketten kértek gyermekfelügyeletet, amit az önkormányzat biztosított. A tanfolyam nem csak a tanulásról szólt: barátságok születtek, a kismamák gyermekruhákat cseréltek, programokat ajánlottak egymásnak. Az ingyenes képzések sora azonban nem ért véget, sőt újabb tizenhat kismama már március 20-án el is kezdte az új  programot.


Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.