EUR: 331,08 Ft
CHF: 302,12 Ft
2019. szeptember 15., vasárnap
Enikő, Melitta

Egyéb Miskolc

Tízéves az Állatok zenekar

A miskolci zenekar 2007 áprilisában alakult, három sebész zenész és hat zeneművész állt össze, utóbbiak a klasszikus zene és rock területéről érkeztek. Almássy Sándor zongorista-szerző-mellkassebész alapító vágya volt, hogy legyen egy rockzenekara sok fúvóssal. A cél az, hogy egy igényes zenét játszó nosztalgia-zenekarként működjenek. Fiatalkori kedvenceik dalait játsszák főleg, de saját szerzemények is születtek már például az epeműtétről, a plasztikai sebészről és proktológiáról is.

Almássy Sándor mellkassebész régi vágya volt egy rockzenekar

 

A csapat idővel tíz főre bővült, koncertjeik során rájuk ragadt az értelmiségi zenekar titulus, mivel többen doktori fokozattal rendelkeznek, illetve a zenészek között is legtöbben diplomások és tanítanak is. Bányai Kriszta énekes így számolt be lapunknak a közelgő eseményről: Nagy büszkeséggel tölt el minket, hogy immáron negyedik alkalommal fog velünk fellépni Tátrai Tibor, a legendás gitáros. Ebből adódóan a rockos, blues-os hangzás fog dominálni a tízéves szülinapi bulinkon. A másik vendégünk először lép föl velünk, de Koós Réka is rocker a szíve mélyén, és most ezt meg is tudja majd mutatni, mi pedig úgy gondoljuk, hogy ő mindenképpen színesebbé fogja varázsolni ezt a koncertet.


Tátrai Tiborral és Koós Rékával koncerteznek az Állatok

Lendületes műsorral készülünk és a végén nem maradhat el a szokásos örömzenélés sem. Koncertzenekarnak valljuk magunkat, így nem is bíbelődünk a saját számok felvételeivel, megjelentetésével, több, jó minőségű koncertünk lelhető fel a YouTube-csatornán, úgy érezzük, ezek tudják visszaadni az Áll-a-tok? esszenciáját. Nemrég készült el Kerényi László riportfilmje a 10 év kapcsán, ajánlom mindenkinek megtekintésre, mivel ebből kiderül, kik vagyunk, hogyan és mit csinálunk mi a zenekarral – ez akár jó ráhangolódás is lehet a koncertünkre.

Pályafutásunk során több vendéggel zenéltünk már együtt, Dunai Tamás színésszel, Bornai Tiborral, Gerendás Péterrel, de dolgoztunk gyerekkórussal, vonósnégyessel is. Miskolcon a Kocsonya Farsangon léptünk föl utoljára, de voltak különleges fellépéseink is, például az Országos Sebész Kongresszuson, ahol egy ülős, reprezentatív rendezvényt kellemes bulivá tudtunk varázsolni. Egyet megígérhetek, szokásunkhoz híven a hangulatot a végtelenségig fogjuk fokozni az április 22-ei estén! A koncert este nyolckor kezdődik az Ifjúsági Házban.


Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.

 • Esőben is jót főztek

  Esőben is jót főztek

  A dél-budai görög katolikusok csapata is főzött az első DunaFok szabadidőparkban tartott lecsófesztiválon.