EUR: 323,37 Ft
CHF: 286,38 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb Miskolc

Tízéves az Állatok zenekar

A miskolci zenekar 2007 áprilisában alakult, három sebész zenész és hat zeneművész állt össze, utóbbiak a klasszikus zene és rock területéről érkeztek. Almássy Sándor zongorista-szerző-mellkassebész alapító vágya volt, hogy legyen egy rockzenekara sok fúvóssal. A cél az, hogy egy igényes zenét játszó nosztalgia-zenekarként működjenek. Fiatalkori kedvenceik dalait játsszák főleg, de saját szerzemények is születtek már például az epeműtétről, a plasztikai sebészről és proktológiáról is.

Almássy Sándor mellkassebész régi vágya volt egy rockzenekar

 

A csapat idővel tíz főre bővült, koncertjeik során rájuk ragadt az értelmiségi zenekar titulus, mivel többen doktori fokozattal rendelkeznek, illetve a zenészek között is legtöbben diplomások és tanítanak is. Bányai Kriszta énekes így számolt be lapunknak a közelgő eseményről: Nagy büszkeséggel tölt el minket, hogy immáron negyedik alkalommal fog velünk fellépni Tátrai Tibor, a legendás gitáros. Ebből adódóan a rockos, blues-os hangzás fog dominálni a tízéves szülinapi bulinkon. A másik vendégünk először lép föl velünk, de Koós Réka is rocker a szíve mélyén, és most ezt meg is tudja majd mutatni, mi pedig úgy gondoljuk, hogy ő mindenképpen színesebbé fogja varázsolni ezt a koncertet.


Tátrai Tiborral és Koós Rékával koncerteznek az Állatok

Lendületes műsorral készülünk és a végén nem maradhat el a szokásos örömzenélés sem. Koncertzenekarnak valljuk magunkat, így nem is bíbelődünk a saját számok felvételeivel, megjelentetésével, több, jó minőségű koncertünk lelhető fel a YouTube-csatornán, úgy érezzük, ezek tudják visszaadni az Áll-a-tok? esszenciáját. Nemrég készült el Kerényi László riportfilmje a 10 év kapcsán, ajánlom mindenkinek megtekintésre, mivel ebből kiderül, kik vagyunk, hogyan és mit csinálunk mi a zenekarral – ez akár jó ráhangolódás is lehet a koncertünkre.

Pályafutásunk során több vendéggel zenéltünk már együtt, Dunai Tamás színésszel, Bornai Tiborral, Gerendás Péterrel, de dolgoztunk gyerekkórussal, vonósnégyessel is. Miskolcon a Kocsonya Farsangon léptünk föl utoljára, de voltak különleges fellépéseink is, például az Országos Sebész Kongresszuson, ahol egy ülős, reprezentatív rendezvényt kellemes bulivá tudtunk varázsolni. Egyet megígérhetek, szokásunkhoz híven a hangulatot a végtelenségig fogjuk fokozni az április 22-ei estén! A koncert este nyolckor kezdődik az Ifjúsági Házban.


Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.