EUR: 323,15 Ft
CHF: 287,06 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Egyéb Pécs

Tízmilliót adott a templom felújítására egy hívő

Csupán a bejáratot szerették volna felújítani, de a munkálatok során kiderült, hogy ez nem elég. Így nekiálltak az egész Havihegyi templomnak. A történetben az a legszebb, hogy mindehhez egyetlen adományozó adott nagylelkű felajánlást.

A város egyik legszebb, legmeghittebb kis temploma, a házasságkötések közkedvelt helyszíne a Havihegyi templom, azaz a Havas Boldogasszony-templom. Ugyanakkor az utóbbi időben leromlott az állapota, először a bejáratnál kezdett hullani a vakolat, sőt a lépcsők is összetöredeztek.


Először csak a bejáratot szerették volna felújítani, végül nekiálltak az egész templom rendbe tételének

A Pécsi Egyházmegye nem tétlenkedett, nekiállt a munkálatoknak, amit egy jólelkű adományozó elég nagyvonalúan támogatott, ugyanis majdnem tízmillió forinttal szállt be a munkálatokba. Ezenkívül a Pécsi Egyházmegye pályázati úton szerzett forrást, így megtoldották a felújításra szánt összeget. A munkákat a templom körbeállványozásával kezdték meg, még tavaly ősszel, akkor leverték a vakolatot, jelenleg a tető felújítását végzik, a lécezés és a cserépfedés zajlik, később az épület új vakolatot és festést is kap. A felújítással a tervek szerint június végére végeznek. Addig esküvőket és miséket is zavartalanul tartanak a templomban.

A tervek között szerepel egy szabadtéri misézőhely felépítése is. Fotó: Németh Kriszta

TUDTA? A kis templomot a XVII. században tomboló pestisjárvány után kezdték építeni a pécsi polgárok, Havas Boldogasszony tiszteletére.

Kapcsolódó Cikkek