2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Békéscsaba

Több mint egy nyílt nap

A Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) is csatlakozott a Szakmák Éjszakájához. A tagiskolákban számos érdekes, gyakorlatorientált programmal készültek a szervezők.

„Kevés izgalmasabb dolog van, mint a felfedezés öröme, mindig újat keresni, mindig új dolgokat kipróbálni. A Szakmák Éjszakáján mi ezt az élményt kínáljuk: megmutatjuk azt a kevésbé látható világot, ami mellett a legtöbbször elmegyünk, azoknak az embereknek a munkáját, akik nélkül nem lenne teljes és működőképes világunk. Ezen az éjszakán nemcsak megismerheted mindezt, hanem ki is próbálhatod magadat, hogyan állnál helyt az életükben. Egy éjszaka, amikor a programozótól a menedzserig minden lehetsz! És ki tudja… Hátha egy nap Te leszel az, aki megosztja velünk sikereinek titkát” – olvasható a rendezvény honlapján.


A forgácsolást is kipróbálhatták a Békéscsabai Szakképzési Centrumba látogatók a Szakmák Éjszakáján

Ezt a szemléletet követték idén a BSZC-ben is. Közel száz szakmát tanulhatnak a különböző tagintézmények diákjai, ezekkel ismerkedhettek meg a program során az érdeklődő leendő tanulók, ugyanis nemegyszer előfordult, hogy valaki azért választotta valamelyik képzést a szakképzési centrum palettájáról, mert egy korábbi Szakmák Éjszakája során megtetszett neki.

Fotó: Szabó Judit
A rendévédelmi szakmák iránt érdeklődőket a rendőrség tájékoztatta

A programok között szerepelt programozás- és fodrászbemutató, ősmaradványok vizsgálata, földmérés – csak hogy néhányat említsünk. Szakmai és interaktív bemutatók váltották egymást, minden korosztály megtalálhatta a számára legérdekesebb lehetőségeket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.