EUR: 323,15 Ft
CHF: 287,06 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Egyéb Hódmezővásárhely

Több mint négyszáz versenyző a Gyarmatiban

Hódmezővásárhely adott otthont a VI. Fedett Pályás Nyílt Szenior Úszó Országos Bajnokságnak. A Gyarmati Dezső Sportuszodában közel négyszáz szenior úszó mérettette meg magát. Magyarország szinte összes egyesületéből érkeztek sportolók, de még Romániából és Ausztriából is.

Mintegy 450 versenyző ugrott medencébe április 22-23-án.

A két nap alatt az augusztusi, hazai rendezésű szenior-vb-re kvalifikálhatták magukat az úszók. A korosztályok tekintetében széles volt a paletta, ugyanis 25-től egészen 96 éves korig voltak versenyzők. A Hódmezővásárhelyi Szenior Úszó és Vízilabda Club 26 fővel vett részt az eseményen.


Kenéz László sikeresnek értékelte a vásárhelyi versenyt, és a helyiek szereplését is.

A vásárhelyiek nagyon jól szerepeltek, a férfiak és a nők egyaránt. – Világcsúcs is született, Fábián Béla remekelt 100 méter mellen. A következő versenyünk Szentesen lesz, de folyamatosan vannak kupák, nagyjából másfél havonta medencébe ugranak a szenior korú versenyzőink – nyilatkozta Kenéz László, a HSÚVC elnöke.

Három éremmel gyarapította Nagy Enikő a gyűjteményét.

Nagy Enikő, a HSÚVC tagja már három éve versenyzik a szenioroknál. A hétvégi versenyt nagyon sikeresen zárta, 100 méter háton első, 50 mellen és 50 pillangón pedig második helyet ért el. Enikő elmondása szerint a sikereihez hozzájárul, hogy hetente háromszor-négyszer úszóedzésekre jár, mellette aerobikot oktat, és még futni is szokott. Idejével már belépőt szerzett a budapesti világbajnokságra, így most minden energiájával arra készül.

Kapcsolódó Cikkek