2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Egyéb Érd

Tollas érdi módra

A 2016–2017. tanévi tollaslabda-diákolimpia országos döntőjét Kiskunfélegyházán rendezték meg. A versenyen való indulás előfeltétele az volt, hogy az országos elődöntőn be kellett jutni az első négy közé.

A tanulók toll- vagy műanyag labdás kategóriában, hat korcsoportban, fiú és lány egyéni versenyszámokban állhattak rajthoz.


Csapatkép szakvezetőkkel és a legkisebbekkel

A B kategóriában svájci rendszerben, kétszer 11 pontig tartó játszmákban mérkőztek meg egymással a versenyzők, míg a toll-labdások kétszer 21 pontig tartó küzdelmekben mérték össze felkészültségüket.

A szervezők 12 pályát zsúfoltak be a városi sportaréna küzdőterére, ahol reggeltől késő estig egyszerre 24 lelkes kisdiák űzte, ütötte a labdát.


Az érdi Batthyány iskolából 24 játékos indult ( 9 fő az A és 15 fő a B kategóriában), az eredményekből pedig látható, hogy kiválóan helytálltak. Több mint 120 alkalommal léptek pályára a három nap alatt, s ezek döntő többségében győztesként is jöttek le a pályáról. Így aztán a végelszámolás is szépre sikeredett: minden eddiginél több érdi sportolót szólítottak a dobogóra, szám szerint hat dobogós helyet szereztek.

Halmos Borbála 3. helyezést ért el

Az érdiek eredményei:

Kis-Kasza Arabella – diákolimpiai bajnok, I. korcsoport; Körmendi Gergely – 3. helyezés I. korcsoport – műanyag labda; Schvirján Zsófia – 3. helyezés II. korcsoport – toll-labda; Zsarnai Marcell – 3. helyezés II. korcsoport – toll-labda; Harmos Borbála – 3. helyezés II. korcsoport – műanyag labda; Horváth Levente – 3. helyezés II. korcsoport – műanyag labda.

Kis-Kasza Arabella – diákolimpiai bajnok 1. korcsoport

Akik nem nyertek érmet, azok is nagyszerűen játszottak, sportszerű küzdelmeket vívtak, méltán voltak egy országos döntő résztvevői. Több érdi diák bejutott a rájátszásba, ahol további érmes helyezésekért küzdhettek, de a végén – olykor csak egyetlen pontocskán elbukva – lemaradtak róla.

Körmendi Gergely az 1. korcsoportban lett 3.

A fentieknek köszönhetően már senki nem lepődött meg, amikor az eredményhirdetésnél a legeredményesebb általános iskolának járó kupát – immár harmadik alkalommal – az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola vehette át.

Horváth Levente a 2. korcsoportban ért el 3. helyezést Fotók: Tornai Tibor

Ez minden résztvevő érdeme. A lelkes és sportszerű játékért minden tanulónak elismerés jár, de nemcsak nekik. A játékosokat Tinka Lajos és Tornai Tibor edzők, illetve Demeter Judit sportoktató készítette fel, nekik is jár a gratulációból.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.