2019. február 22., péntek
Gerzson

Egyéb Érd

Tollas érdi módra

A 2016–2017. tanévi tollaslabda-diákolimpia országos döntőjét Kiskunfélegyházán rendezték meg. A versenyen való indulás előfeltétele az volt, hogy az országos elődöntőn be kellett jutni az első négy közé.

A tanulók toll- vagy műanyag labdás kategóriában, hat korcsoportban, fiú és lány egyéni versenyszámokban állhattak rajthoz.


Csapatkép szakvezetőkkel és a legkisebbekkel

A B kategóriában svájci rendszerben, kétszer 11 pontig tartó játszmákban mérkőztek meg egymással a versenyzők, míg a toll-labdások kétszer 21 pontig tartó küzdelmekben mérték össze felkészültségüket.

A szervezők 12 pályát zsúfoltak be a városi sportaréna küzdőterére, ahol reggeltől késő estig egyszerre 24 lelkes kisdiák űzte, ütötte a labdát.


Az érdi Batthyány iskolából 24 játékos indult ( 9 fő az A és 15 fő a B kategóriában), az eredményekből pedig látható, hogy kiválóan helytálltak. Több mint 120 alkalommal léptek pályára a három nap alatt, s ezek döntő többségében győztesként is jöttek le a pályáról. Így aztán a végelszámolás is szépre sikeredett: minden eddiginél több érdi sportolót szólítottak a dobogóra, szám szerint hat dobogós helyet szereztek.

Halmos Borbála 3. helyezést ért el

Az érdiek eredményei:

Kis-Kasza Arabella – diákolimpiai bajnok, I. korcsoport; Körmendi Gergely – 3. helyezés I. korcsoport – műanyag labda; Schvirján Zsófia – 3. helyezés II. korcsoport – toll-labda; Zsarnai Marcell – 3. helyezés II. korcsoport – toll-labda; Harmos Borbála – 3. helyezés II. korcsoport – műanyag labda; Horváth Levente – 3. helyezés II. korcsoport – műanyag labda.

Kis-Kasza Arabella – diákolimpiai bajnok 1. korcsoport

Akik nem nyertek érmet, azok is nagyszerűen játszottak, sportszerű küzdelmeket vívtak, méltán voltak egy országos döntő résztvevői. Több érdi diák bejutott a rájátszásba, ahol további érmes helyezésekért küzdhettek, de a végén – olykor csak egyetlen pontocskán elbukva – lemaradtak róla.

Körmendi Gergely az 1. korcsoportban lett 3.

A fentieknek köszönhetően már senki nem lepődött meg, amikor az eredményhirdetésnél a legeredményesebb általános iskolának járó kupát – immár harmadik alkalommal – az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola vehette át.

Horváth Levente a 2. korcsoportban ért el 3. helyezést Fotók: Tornai Tibor

Ez minden résztvevő érdeme. A lelkes és sportszerű játékért minden tanulónak elismerés jár, de nemcsak nekik. A játékosokat Tinka Lajos és Tornai Tibor edzők, illetve Demeter Judit sportoktató készítette fel, nekik is jár a gratulációból.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tollaslabdában is jók az érdiek

    Tollaslabdában is jók az érdiek

    Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

  • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

    Újra Zalaegerszegre jön az Omega

    Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.