2019. február 22., péntek
Gerzson

Extra

Tornóczky Anita a veronai túlélőknek segítene

Tornóczky Anita egykori tévés műsorvezető gyerekkori álma, hogy felnőttként majd gyerekek és kutyák vegyék körül. Hét kutyája már van, most már csak a lurkók hiányoznak.

Borsó, Kóla, Ria, Izé, Babszem Jankó, Mignon, Vöri – valamennyien boldog kutyák, akikkel Anita megosztja az otthonát. Különös kapcsolatban áll velük, szinte ért a nyelvükön. Mivel a mentésen kívül kiképzéssel, panzióztatással is foglalkozik, így sajátjai mellett mindig szaladgál néhány vendégkutyus a kertben.


Tornóczky Anita Fotó: dfp

– Elvégeztem egy habilitációs kutyakiképző iskolát, a végén komoly vizsga volt, 14 diákból csak öten feleltünk meg – mesélte a Lokálnak Anita. – Gyerekkoromban nem volt otthon állatom, aputól örököltem a kutyák iránti erős vonzalmamat. Ötévesen tanultam meg írni, attól kezdve hosszú éveken át levelet írtam a zuskának, hogy kérek egy nagyobb fiútestvért és egy kutyát. Hálás vagyok a sorsnak, hogy hat éve megtaláltam a saját utamat. Akkor kértek fel az Országos Állatvédőrség Alapítvány kommunikációs feladatainak ellátására, majd én lettem az alapítvány vezetője is. Bár van civil munkám, ezt tekintem a hivatásomnak.

Anita pár éve elvált a férjétől, de máig nagyon jó kapcsolatban vannak. A gyerekvállalás is szerepel a tervei között, és azt mondja, ezután is csak olyan párt választ, aki kutyástul is elfogadja őt. Hiszen évente több száz bántalmazott, sérült állattal találkozik, néhányat otthonába is fogadott.


– Izét, a csodaszép vizslakeveréket négyhetes korában, súlyos betegen vettem magamhoz, azóta saját Instagram- és Facebook-oldala is van, és a nemrég befejezett könyvem főszereplője. Ő amúgy terápiás kutyus, jelentkeztem vele a veronai buszbaleset túlélőinek szervezett programra.

Ez történt korábban:

Kapcsolódó Cikkek

  • A műsorvezetők is dalra fakadnak A Dal 2019 döntőjében

    A műsorvezetők is dalra fakadnak A Dal 2019 döntőjében

    Döntőjéhez érkezett A Dal 2019: szombaton kiderül, melyik lesz Magyarország legjobb dala. A Duna Televízió dalválasztó showjának döntőjében vendégként fellép az AWS és duettet ad elő a két műsorvezető – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóosztálya pénteken az MTI-vel.

  • Hugh Jackman Guinness-világrekorder

    Hugh Jackman Guinness-világrekorder

    Az ausztrál színész először 2000-ben tűnt fel Farkas szerepében az X-Men – A kívülállók című moziban, ami annyit tesz, hogy Hugh Jackman 16 éven keresztül bújt sikeresen Rozsomák bőrébe a 2017-es Logan című filmmel bezárólag.