EUR: 311,14 Ft
CHF: 265,48 Ft
2018. március 20., kedd
Klaudia,

Extra

Tornóczky Anita a veronai túlélőknek segítene

Tornóczky Anita egykori tévés műsorvezető gyerekkori álma, hogy felnőttként majd gyerekek és kutyák vegyék körül. Hét kutyája már van, most már csak a lurkók hiányoznak.

Borsó, Kóla, Ria, Izé, Babszem Jankó, Mignon, Vöri – valamennyien boldog kutyák, akikkel Anita megosztja az otthonát. Különös kapcsolatban áll velük, szinte ért a nyelvükön. Mivel a mentésen kívül kiképzéssel, panzióztatással is foglalkozik, így sajátjai mellett mindig szaladgál néhány vendégkutyus a kertben.


Tornóczky Anita Fotó: dfp

– Elvégeztem egy habilitációs kutyakiképző iskolát, a végén komoly vizsga volt, 14 diákból csak öten feleltünk meg – mesélte a Lokálnak Anita. – Gyerekkoromban nem volt otthon állatom, aputól örököltem a kutyák iránti erős vonzalmamat. Ötévesen tanultam meg írni, attól kezdve hosszú éveken át levelet írtam a zuskának, hogy kérek egy nagyobb fiútestvért és egy kutyát. Hálás vagyok a sorsnak, hogy hat éve megtaláltam a saját utamat. Akkor kértek fel az Országos Állatvédőrség Alapítvány kommunikációs feladatainak ellátására, majd én lettem az alapítvány vezetője is. Bár van civil munkám, ezt tekintem a hivatásomnak.

Anita pár éve elvált a férjétől, de máig nagyon jó kapcsolatban vannak. A gyerekvállalás is szerepel a tervei között, és azt mondja, ezután is csak olyan párt választ, aki kutyástul is elfogadja őt. Hiszen évente több száz bántalmazott, sérült állattal találkozik, néhányat otthonába is fogadott.


– Izét, a csodaszép vizslakeveréket négyhetes korában, súlyos betegen vettem magamhoz, azóta saját Instagram- és Facebook-oldala is van, és a nemrég befejezett könyvem főszereplője. Ő amúgy terápiás kutyus, jelentkeztem vele a veronai buszbaleset túlélőinek szervezett programra.

Ez történt korábban:

Kapcsolódó Cikkek

 • Lagzi Lajcsi: A gyerekeim miattam lesznek jogászok

  Lagzi Lajcsi: A gyerekeim miattam lesznek jogászok

  Lagzi Lajcsit és családját mérhetetlenül megviselte az a 125 nap, amit rács mögött kellett töltenie 2015-ben. Lajcsi gyermekei pedig azóta még jobban féltik apjukat, éppen ezért, nagyfia és lánya, Bogi úgy döntöttek, a jogi pályát fogják választani.

 • Angelina Jolie exférje hasonmásával randizik

  Angelina Jolie exférje hasonmásával randizik

  Angelina Jolie lassan két éve külön él Brad Pittől, de azóta se tudott továbblépni exférjén, egészen mostanáig. A színésznő barátai szerint az elmúlt hetekben kilenc évvel fiatalabb kollégájával Garrett Hedlund-dal levelezget és már egy romantikus vacsorán is túl vannak.

 • Kézrátétellel gyógyít Papadimitriu Athina

  Kézrátétellel gyógyít Papadimitriu Athina

  Papadimitriu Athina élete örökre megváltozott, amikor 23 éves öccsét tragikus hirtelenséggel elvesztette. A színésznő szerette jelenlétét a mai napig érzi, és az idő során egy olyan technikát is megtanult, amellyel képes mások testét és lelkét is meggyógyítani.