EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Belföld Tatabánya

Tovább a német úton!

A Füchse Berlin ellen folytatja szereplését az EHF Kupában a Grundfos Tatabánya férfi kézilabdacsapata. A kék-fehérek csoportmásodikként jutottak be a sorozat negyeddöntőjébe, ahol a Bundesliga jelenlegi negyedik helyezettje vár rájuk.

– Nagyon nehéz ellenfelet kaptunk, a berlini egy kiváló csapat – értékelte a sorsolást Marosi László, a Grundfos Tatabánya KC szakmai elnöke. – Nyilván nem mi vagyunk az esélyesek, de bízom benne, hogy jó meccseket játszunk majd.


Vladan Matic tanítványai számára nem lesz szokatlan a német stílus, hiszen csoportjukban a Magdeburg mögött zártak – amely csapat a Bundesligában jelenleg éppen a Füchse Berlint követi a tabellán.

– Fizikailag roppant erősek a német együttesek, ráadásul nagyon gyors kézilabdát játszanak – tette hozzá Marosi László. – Azt sem szabad elfelejteni, hogy amíg nálunk több fiatal játékos is akad, addig ezeknél az együtteseknél olimpiai és világbajnoki érmesek alkotják a kezdőcsapat jelentős részét. Ezzel együtt természetesen a mieink sem feltett kézzel mennek ki a pályára.


A tatabányai szakvezetés szerint a Kék Tigrisek számára felszabadult örömjáték lehet ez a párharc.

– A mi vállunkat itt már nem nyomja teher, nyugodtan és bátran játszhatunk – értékelte csapata helyzetét Vladan Matic, a Tatabánya vezetőedzője. – Továbbjutottunk a csoportból, ezzel túlteljesítettük az elvárásokat, ugyanakkor szeretnénk a nemzetközi kupában tapasztaltakat beépíteni a játékunkba a bajnoki mérkőzéseken is.

A sikeres EHF Kupa-szereplésnek azonban nem ez lehet az egyetlen pozitív hozadéka.

– Az átigazolási piacon is komolyabb pozícióba kerültünk ezzel a teljesítménnyel – hangsúlyozta Marosi László. – A menedzserek is figyelik a nemzetközi kupákat, és már most, az EHF Kupában látottak után is olyan játékosokat ajánlottak nekünk, akiknek a megszerzésére egy évvel ezelőtt még semmi esélyünk nem lett volna.

A Grundfos Tatabánya április 22-én folytatja szereplését az EHF Kupában: a Füchse Berlin elleni negyeddöntő első mérkőzése 15 órakor kezdődik a győri Audi Arénában.

Kapcsolódó Cikkek