2018. október 19., péntek
Nándor

Egyéb Szombathely

Tovább épül, szépül Szombathely déli városrésze

Pályázati támogatással, közel félmilliárd forintból utcák, közterek, önkormányzati bérlakások, egyházi intézmények újulnak meg Szombathelyen.

Korábban megújult az evangélikus templom külseje, előtte körforgalmat alakítottak ki, és rendbe tették az Óperint utcai ötvenkét lakásos társasházat. A szociális városrehabilitáció második ütemének részeként tovább épül, szépül a környék.


Közel félmilliárd forintból újul meg a déli városrész – jelentették be sajtótájékoztatón Fotó: szombathely.hu

– A közel félmilliárd forintnyi beruházásnak köszönhetően egy évtizedek óta elhanyagolt városrész újulhat meg. Olyan infrastrukturális fejlesztések lesznek, amelyek nagyban hozzájárulnak a szebb városképhez – hangsúlyozta Hende Csaba országgyűlési képviselő a részleteket ismertető sajtótájékoztatón.

 

Felújítják és akadálymentesítik a szalézi templom lépcsőjét Fotó: CSG

A pályázat része a szalézi templom lépcsőjének akadálymentesítése, valamint a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség kápolnaépületének közösségi célú felújítása, ahol nagyobb rendezvények befogadására is alkalmas termet  alakítanak ki. Ismét több önkormányzati lakást rendbe tesznek, fejlesztik és bővítik a Tóth István közparkot és játszóteret, buszöblöt alakítanak ki a Brenner Tóbiás körúton a Brenner János Általános Iskola és Gimnázium előtt, továbbá megújul a Szalézi tér sétánya és a Jáki út–Jászi Oszkár utca által határolt köztér zöldfelülete is. Régóta váratott magára és most megvalósul a Nárai utca 1. alatti ingatlan renoválása, továbbá a Szigligeti Ede utca Táncsics Mihály utca és Brenner Tóbiás körút közötti szakaszának teljes felújítása.

Buszöblöt alakítanak ki a Brenner iskola előtt Fotó: CSG

A munkálatok várhatóan 2019. február végéig tartanak.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

  • Szinte egész Újpest sportolt!

    Szinte egész Újpest sportolt!

    ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.