EUR: 323,35 Ft
CHF: 276,21 Ft
2018. július 16., hétfő
Valter

Egyéb Salgótarján

Tripláztak a „kéttannyelvűsök”

Tizennégy évvel ezelőtt, Debrecenben rendezték meg az angol–magyar két tanítási nyelvű középiskolák első országismereti versenyét. A megmérettetés eddigi történetében a salgótarjáni Bolyai János Gimnázium háromszor diadalmaskodott, legutóbb tavaly, ezért idén városunk neves iskolája adott otthont a versenynek.

Március utolsó szombatján az ország különböző pontjairól érkezett huszonöt diák, illetve az általuk alkotott csapatok versengtek a legjobbnak járó vándorserlegért. A célnyelvi civilizációs vetélkedőn minden évben más történelmi korszakot jelölnek ki a szervezők, most az „1970-es évek”szolgáltatta a témát. Az előkészítő munka több mint három hónapig tartott, amelyből a gimnázium minden angol nyelvszakos tanára kivette a részét.


Hazánk minden tájáról érkeztek versenyzők a Bolyai János Gimnáziumba, ahol az egyik feladat egy előzetesen elkészített jelenet bemutatása volt.

A versenyen volt hallásértési feladat, írásbeli teszt és a csapatok bemutatták az előzetesen elkészített jeleneteiket is. Ebben egy híres embert, egy történelmi eseményt vagy a korszakra jellemző mozzanatot vittek színre. A zsűrit az előző évi győztes diákcsapat két tagja – Oravecz Ákos és Tamás Gergely –, valamint Hegedűs Krisztián, a gimnázium angol-földrajz szakos tanára és Luke Skeen anyanyelvi angoltanár alkotta. A zsűri elnöke dr. Vermes Albert, az Eszterházy Károly Egyetem egyetemi docense volt. A vándorserleget a budapesti Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnázium nyerte el.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt fekvő hatalmas, közel száz éves víznyomócsővel együtt.

 • Nagy értékek a kiskertekben

  Nagy értékek a kiskertekben

  Gyümölcstermesztés iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetében, Érden, az Elvira majorban.

 • Két napig szólt az opera Perkupán

  Két napig szólt az opera Perkupán

  Egy elszármazott művész lokálpatriótaként segítette faluját abban, hogy nem mindennapi kulturális eseménnyel hívják fel a figyelmet a településre.