2018. december 15., szombat
Valér

Életmód

Tudta? A félrelépés kiszámítható!

Bár egyes országokban még mind a mai napig súlyos büntetéssel sújtják a félrelépőket, a fejlettebb országokban ez már nemhogy nem tilos, de egyre többen követik is el.

Jó lesz azonban vigyázni, ugyanis egy online randi oldal most felmérést készített arról, hány éves együttlét után kezdenek kikacsintgatni kapcsolatukból leginkább. Jelen pillanatban a férfiaknak most semmitől nem kell tartaniuk, mivel ez a kutatás kizárólag a hölgyekről szól. Bár ennek okát egyelőre nem magyarázta meg a VictoriaMilan, biztosak lehetünk abban, hogy hamarosan arra is fény derül majd, az urak vajon mikor lépnek félre.


Most azonban lássuk a csupasz tényeket. Természetesen ez alól mindig van kivétel, ami ugye erősíti a szabályt.

Kiderült, hogy a házastársi hűtlenség egy általános és meghatározható dolog. A VictoriaMilan titokban követte nyomon a házasságon kívüli légyottokat. Szerintük a nők világszerte körülbelül azonos idejű házasság után kezdenek el hűtlenkedni.


A felmérésben különböző korú nőket vizsgáltak meg más-más kontinensekről és országokból.

Bármilyen furcsa, az eredmény szerint ha a hölgyek 29 éves korukban mentek férjhez, akkor 36,6 éves korukban kezdik a hűtlenkedést. Ebből adódik, hogy a félrelépés az esküvő után 7-8 év elteltével következik be leginkább.

Nagy valószínűséggel ennek oka az, hogy valamiért a hölgyek úgy érzik, ha diszkréten keresnek egy szeretőt, azzal újra rátalálhatnak az izgalomra, szikrára, ami már szerintük hiányzik a kapcsolatukból. “A házas nőknek rengeteg oka lehet a csalfaságra” – mondta a randi oldal alapítója, Sigurd Vedal. “Talán a férjük nem adja meg nekik a kellő figyelmet és tiszteletet, amit megérdemelnének. Talán még mindig szeretik a partnerüket, de az a bizonyos tűz és szikra már kialudt. Egy alternatív megoldás, ha megállapodnak egy nyitott kapcsolatban, így mindkét félnek nyíltan lehetnek afférjaik a fizikai szükségletek kielégítése érdekében, mégis megőrizve a szoros érzelmi kötődést” – javasolta a szakember.

Persze mint minden más is, ez is különbözik minden országban. Sőt! Mielőtt bármelyik úriember úgy gondolná, hogy most akkor számon kéri az asszonyt, leszögeznénk, ez egy szűkebb rétegben elvégzett felmérés. Az már sokkal fontosabb, hogy figyeljünk a kapcsolatunkra, szánjunk időt egymásra, így akár férjnél van valaki, akár nem, nem akar majd kikacsintgatni a kedvese mellől.

A tanulmány bemutatta hol, mikor következhet be leginkább a hűtlenkedés.

Az Egyesült Királyságban a legtöbb csalfa nő 25 és 29 év közötti

Spanyolországban ez a kor átlagosan 40-44 év

Magyarországon a legtöbb félrelépő hölgy 45 és 49 közötti

És, hogy átlagosan mennyi idő telik el az esküvő és az első hűtlenkedés között?

Írországban ez az idő 3,6 év

Svédországban  4,1 évet bírtak a hölgyek

Az Egyesült Királyságban 4,4 év

Az USA-ban 8,5 év

Kanadában 6,7 év

Dél-afrikában 6,8 év

Dél-Amerikában 7,4

 

Tudta?

A házastársi hűségnek házasságon kívüli nemi viszonnyal való megsértése. Az elmúlt korok általánosságban elítélték, főként, ha a nő követte el, és mindig súlyos büntetéssel sújtották (lásd: Mózesi törvények). A női egyenjogúsítással (lásd feminizmus) és a szexuális forradalommal (születésszabályozás, az abortuszhoz való jog) a szemléletmód fokozatosan változott. Egyes államokban azonban ez az archaikus állapot és jogszolgáltatás különböző variációkban ma is fennáll.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek