2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Sopron

„Tunning képek” a Festőteremben

Elekes Károly Munkácsy-díjas festőművész kiállítása május 14-ig hétfő kivételével naponta 10 és 18 óra között látogatható a Festőteremben.


Sturcz János művészettörténész szerint Elekes munkásságát a művészet iránti fokozódó kétely és a társadalom perifériájára szorultak iránti szolidaritás jellemzi az utóbbi tíz-tizenöt évben. Először 1997-ben használt hajléktalanoktól vásárolt tárgyakat, szemétből guberált Barbie-babákat műalkotásai alapanyagául. Gipszbevonattal görög múzsaszobrokká alakította, és a MAMŰ-pincében állította ki őket. A művészet feleslegessé válásának érzésétől hajtva Elekes felfüggesztette önálló művészeti tevékenységét, kizárólag talált képek át- és újraértelmezésével, feljavításával, ahogy ő nevezi, „tunningolásával” foglalkozik. Ilyen módon még ha kompromisszumokkal is, de úgy alkothat, hogy közben nem szaporítja az amúgy is bőséges műtárgyak számát. Amatőrök, naiv és vasárnapi festők, giccsőrök alkotásait javítja fel, „testileg-lelkileg”, fáradságos festői és restaurátori munkával.
A soproni „Tunning képek” című kiállításon ezekből a munkákból láthat válogatást a közönség.


Fotó: Pro Kultúra Sopron

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.