EUR: 323,65 Ft
CHF: 287,30 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Külföld

Tuzson: “csellel” próbálják bejuttatni a bevándorlókat az EU-ba

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerint bizonyos szervezetek folyamatosan “csellel” próbálják bejuttatni a migránsokat az Európai Unió (EU) területére.

Tuzson Bence az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában a nemzeti konzultáció témáiról szólva azt mondta, a legfontosabb kérdés továbbra is az illegális bevándorlás: a határokat meg kell védeni. A brüsszeli bürokrácia egyfolytában támadja a magyar intézkedéseket – vélekedett.


Hangsúlyozta: a kormánynak világos álláspontja van a megerősített jogi határzárról, azonban maga mögött akarja tudni az emberek véleményét is, hogy hatékonyan léphessen fel Brüsszelben. Egy ország politikája akkor sikeres, ha az emberek akaratán alapul, ezért indították a nemzeti konzultációt – emelte ki.

Az államtitkár szerint léteznek olyan, külföldről támogatott aktivistacsoportok, amelyekről nem lehet tudni, kik állnak mögöttük, tevékenységük átláthatatlan. Ezekről a szervezetekről is kikérik az emberek véleményét – idézte fel.

Ezenkívül a foglalkoztatás és az adók témáját szintén érinti a nemzeti konzultáció. Tuzson Bence az egyik legfontosabb ügynek nevezte a foglalkoztatás támogatását, amely véleménye szerint a gazdasági növekedés egyik garanciája.

Az adócsökkentés politikája megkönnyíti a magyar emberek, vállalkozások életét – hangoztatta, hozzáfűzve: fel kell lépni az ellen is, hogy Brüsszel szabadárassá akarta tenni az energiát, ez ugyanis drágulást eredményezne.

Kapcsolódó Cikkek