EUR: 317,85 Ft
CHF: 279,72 Ft
2019. február 19., kedd
Zsuzsanna

Egyéb Veszprém

Új helyszínre költözik a fesztivál

Bemutatták az idei VeszprémFest fellépőinek névsorát. A július 12. és 15. között megrendezendő fesztiválon láthatjuk többek között a brit előadót is.

– Mindannyian tudjuk, mit jelent a VeszprémFest nekünk, veszprémieknek – fogalmazott a hétfői sajtótájékoztatón Porga Gyula polgármester. Elmondta: Veszprém pályázik a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa címre, amit a VeszprémFest évtizedes hagyománya is erősít.


Porga Gyula (fotó: Domján Attila)

A fesztivál nem importcikk, hanem helyi termék: Mészáros Zoltán álma mára az európai zenei paletta egyik fontos eseményévé nőtte ki magát. A mi álmunk most az, hogy 2023-ban egész Európa egész évben ránk figyeljen – tette hozzá a polgármester, aki azt is megemlítette, hogy jelentősen megemelték a fesztivál önkormányzati támogatását: a város harmincmillió forinttal járul hozzá az idei rendezvénysorozathoz.

A helyszín változik, de továbbra is minőségi programmal várják a közönséget
MTI Fotó: Bodnár Boglárka

A programot Mészáros Zoltán fesztiváligazgató ismertette. Elmondta, hogy az érseki palota jelentős felújítás előtt áll, emiatt pedig új szabadtéri helyszín után kellett néznie a fesztiválnak. A História kertben két évvel ezelőtt már rendeztek koncerteket a fesztivál kísérőprogramjaként, így a szervezőknek már van tapasztalatuk a rendezvénytérrel kapcsolatban. 718 fős tribünt építenek a kertben, és állóhelyeket is biztosítanak a színpad előtti küzdőtéren.


Mészáros Zoltán (fotó: Domján Attila)

Július 12-én ismét Veszprémbe érkezik Richard Bona a Mandekan Cubano nevű projektjével. Bona először 2005-ben, majd 2008-ban lépett fel az akkor még Veszprémi Ünnepi Játékok színpadán.

Július 13-án Heather Small, az M People egykori énekesnője lép a História kert színpadára.

Július 14-én a Veszprém Arénában Tom Jones koncertjét élvezhetjük. A brit énekes nem először érkezik Magyarországra. 2001-ben a budapesti Kisstadionban, 2009-ben 12 ezer néző előtt a Papp László Budapest Sportarénában adott telt házas koncertet, 2014-ben pedig Győrben lépett fel.

Tom Jones július 14-én lép fel Veszprémben (MTI/EPA/Hugo Marie)

A július 15-ei program még egyeztetés alatt áll, később hozzák nyilvánosságra. A VeszprémFest hagyományos kísérőrendezvényét, a Rozé, Rizling & Jazz napokat idén július 7–16. között rendezik meg az Óváros téren, amelynek díszvendége idén a móri borvidék lesz.

Kapcsolódó Cikkek