EUR: 325,90 Ft
CHF: 279,86 Ft
2018. július 20., péntek
Illés

Egyéb Veszprém

Új helyszínre költözik a fesztivál

Bemutatták az idei VeszprémFest fellépőinek névsorát. A július 12. és 15. között megrendezendő fesztiválon láthatjuk többek között a brit előadót is.

– Mindannyian tudjuk, mit jelent a VeszprémFest nekünk, veszprémieknek – fogalmazott a hétfői sajtótájékoztatón Porga Gyula polgármester. Elmondta: Veszprém pályázik a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa címre, amit a VeszprémFest évtizedes hagyománya is erősít.


Porga Gyula (fotó: Domján Attila)

A fesztivál nem importcikk, hanem helyi termék: Mészáros Zoltán álma mára az európai zenei paletta egyik fontos eseményévé nőtte ki magát. A mi álmunk most az, hogy 2023-ban egész Európa egész évben ránk figyeljen – tette hozzá a polgármester, aki azt is megemlítette, hogy jelentősen megemelték a fesztivál önkormányzati támogatását: a város harmincmillió forinttal járul hozzá az idei rendezvénysorozathoz.

A helyszín változik, de továbbra is minőségi programmal várják a közönséget
MTI Fotó: Bodnár Boglárka

A programot Mészáros Zoltán fesztiváligazgató ismertette. Elmondta, hogy az érseki palota jelentős felújítás előtt áll, emiatt pedig új szabadtéri helyszín után kellett néznie a fesztiválnak. A História kertben két évvel ezelőtt már rendeztek koncerteket a fesztivál kísérőprogramjaként, így a szervezőknek már van tapasztalatuk a rendezvénytérrel kapcsolatban. 718 fős tribünt építenek a kertben, és állóhelyeket is biztosítanak a színpad előtti küzdőtéren.


Mészáros Zoltán (fotó: Domján Attila)

Július 12-én ismét Veszprémbe érkezik Richard Bona a Mandekan Cubano nevű projektjével. Bona először 2005-ben, majd 2008-ban lépett fel az akkor még Veszprémi Ünnepi Játékok színpadán.

Július 13-án Heather Small, az M People egykori énekesnője lép a História kert színpadára.

Július 14-én a Veszprém Arénában Tom Jones koncertjét élvezhetjük. A brit énekes nem először érkezik Magyarországra. 2001-ben a budapesti Kisstadionban, 2009-ben 12 ezer néző előtt a Papp László Budapest Sportarénában adott telt házas koncertet, 2014-ben pedig Győrben lépett fel.

Tom Jones július 14-én lép fel Veszprémben (MTI/EPA/Hugo Marie)

A július 15-ei program még egyeztetés alatt áll, később hozzák nyilvánosságra. A VeszprémFest hagyományos kísérőrendezvényét, a Rozé, Rizling & Jazz napokat idén július 7–16. között rendezik meg az Óváros téren, amelynek díszvendége idén a móri borvidék lesz.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.