EUR: 323,04 Ft
CHF: 282,28 Ft
2018. október 15., hétfő
Teréz

Egyéb IX.kerület

Új irodában a körzeti megbízottak

A Lónyay utcából a Ráday utca 52. alatti önkormányzati tulajdonú házba költözött a rendőrségi körzeti megbízott irodája, melynek ünnepélyes megnyitóján a kerületi rendőrkapitányság vezetőin kívül jelen volt  Meichl Géza dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitány-helyettese és Zombory Miklós, Ferencváros alpolgármestere is.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a megnövekedett lakossági igények és a bűnmegelőzés fontossága miatt 2014 februárjától működött a Lónyay utcában körzeti megbízotti iroda, amely most – a kerületi önkormányzat nagy értékű támogatásával – a Ráday u. 52. földszinti helyiségébe költözött. A helyiséget 1 millió 650 ezer forintért újították fel és modern irodai eszközökkel alakították ki a szükséges rendőri feladatok ellátásához.


Az új irodát 1650000 forintért újították fel (fotó:ferencvaros.hu)

Zombory Miklós alpolgármester szerint a közbiztonság elérése érdekében minden szervezetnek tevékenyen együtt kell működnie, beleértve a rendőrséget, önkormányzatot és civil szerveződéseket is, hiszen a rend és a biztonság a legfontosabb társadalmi értékek közé tartozik, ezek védelmezőit pedig a legnagyobb erkölcsi megbecsülés kell, hogy övezze. Ezért ígéretet tett arra, hogy az önkormányzat – a felmerülő igények alapján – a jövőben is minden esetben megvizsgálja a rendőrség működéséhez szükséges anyagi és erkölcsi támogatások lehetőségét.
– A körzeti megbízottak állnak legközelebb a lakosokhoz, akiket ismernek, akikben megbíznak az állampolgárok – mondta Meichl Géza dandártábornok. – A közbiztonság a rendőrség és az önkormányzatok közös felelőssége, és a IX. kerület példaszerű partnernek bizonyult ebben. Kívánom, hogy Ferencváros lakói legyenek elégedettek kollégáimmal, akiktől elvárom, hogy mindent megtegyenek ennek érdekében, szolgálják és védjék a kerület lakosságát, hálálják meg a kerület vezetésének bizalmát, támogatását.
Az új körzeti megbízotti iroda keddenként 17 és 19 óra között áll a helyi lakosok rendelkezésére.

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.