EUR: 311,27 Ft
CHF: 270,43 Ft
2018. február 17., szombat
Donát

Egyéb IX.kerület

Új irodában a körzeti megbízottak

A Lónyay utcából a Ráday utca 52. alatti önkormányzati tulajdonú házba költözött a rendőrségi körzeti megbízott irodája, melynek ünnepélyes megnyitóján a kerületi rendőrkapitányság vezetőin kívül jelen volt  Meichl Géza dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitány-helyettese és Zombory Miklós, Ferencváros alpolgármestere is.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a megnövekedett lakossági igények és a bűnmegelőzés fontossága miatt 2014 februárjától működött a Lónyay utcában körzeti megbízotti iroda, amely most – a kerületi önkormányzat nagy értékű támogatásával – a Ráday u. 52. földszinti helyiségébe költözött. A helyiséget 1 millió 650 ezer forintért újították fel és modern irodai eszközökkel alakították ki a szükséges rendőri feladatok ellátásához.


Az új irodát 1650000 forintért újították fel (fotó:ferencvaros.hu)

Zombory Miklós alpolgármester szerint a közbiztonság elérése érdekében minden szervezetnek tevékenyen együtt kell működnie, beleértve a rendőrséget, önkormányzatot és civil szerveződéseket is, hiszen a rend és a biztonság a legfontosabb társadalmi értékek közé tartozik, ezek védelmezőit pedig a legnagyobb erkölcsi megbecsülés kell, hogy övezze. Ezért ígéretet tett arra, hogy az önkormányzat – a felmerülő igények alapján – a jövőben is minden esetben megvizsgálja a rendőrség működéséhez szükséges anyagi és erkölcsi támogatások lehetőségét.
– A körzeti megbízottak állnak legközelebb a lakosokhoz, akiket ismernek, akikben megbíznak az állampolgárok – mondta Meichl Géza dandártábornok. – A közbiztonság a rendőrség és az önkormányzatok közös felelőssége, és a IX. kerület példaszerű partnernek bizonyult ebben. Kívánom, hogy Ferencváros lakói legyenek elégedettek kollégáimmal, akiktől elvárom, hogy mindent megtegyenek ennek érdekében, szolgálják és védjék a kerület lakosságát, hálálják meg a kerület vezetésének bizalmát, támogatását.
Az új körzeti megbízotti iroda keddenként 17 és 19 óra között áll a helyi lakosok rendelkezésére.

Kapcsolódó Cikkek