2018. március 20., kedd
Klaudia,

Egyéb Pécs

Új, kültéri kondival az egészségért

Uránvárosban, a volt TÁSI udvarán alakították ki azt a fitneszparkot, amelyet gyerekek és felnőttek egyaránt használhatnak.

Már a szalagátvágás előtt gyerekek hada lepte el a frissen kialakított parkot, ahol csaknem tucatnyi különböző erősítő-nyújtó gyakorlatot lehet végezni.


Ez a park a városban a negyedik kültéri kondi Fotó: Németh Kriszta

Egy felmérés kimutatta, hogy a magyarok egy héten alig negyedórát töltenek testedzéssel, így van hová fejlődni ezen a téren.

– Üzenje ez a park azt, hogy mindenkinek van lehetősége arra, hogy az egészségével, azaz a testkultúrával foglalkozzon – mondta az átadón Hoppál Péter. A kulturális államtitkár hozzátette: a hatvanéves Uránváros apránként új képet mutat, hiszen ahogy megújul a főtere, a környező utcák is változnak, szépülnek.

Még a kulturális államtitkár is mozgásra biztatott mindenkit Fotó: Németh Kriszta

Pécsen immáron négy helyszínen várja a mozogni vágyókat egy-egy kültéri fitneszpark. A keleti városrészben a Pákolitz István Közösségi Háznál, Kertvárosban a Maléter Pál úttól délre eső területen, Tüskésréten, valamint most már Uránvárosban is.

Még a gyerekek is komolyan vették a gyúrást Fotó: Németh Kriszta

A park a Magyar Olimpiai Bizottság köznevelési és sportiskoláknak kiírt sikeres pályázatának eredményeképpen jöhetett létre a Baptista Szeretetszolgálat iskolájának udvarán (volt TÁSI).

Kapcsolódó Cikkek

  • Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

  • Kisdiákok nagy szavalása

    Kisdiákok nagy szavalása

    Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.