EUR: 325,71 Ft
CHF: 279,68 Ft
2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Egyéb Pécs

Új, kültéri kondival az egészségért

Uránvárosban, a volt TÁSI udvarán alakították ki azt a fitneszparkot, amelyet gyerekek és felnőttek egyaránt használhatnak.

Már a szalagátvágás előtt gyerekek hada lepte el a frissen kialakított parkot, ahol csaknem tucatnyi különböző erősítő-nyújtó gyakorlatot lehet végezni.


Ez a park a városban a negyedik kültéri kondi Fotó: Németh Kriszta

Egy felmérés kimutatta, hogy a magyarok egy héten alig negyedórát töltenek testedzéssel, így van hová fejlődni ezen a téren.

– Üzenje ez a park azt, hogy mindenkinek van lehetősége arra, hogy az egészségével, azaz a testkultúrával foglalkozzon – mondta az átadón Hoppál Péter. A kulturális államtitkár hozzátette: a hatvanéves Uránváros apránként új képet mutat, hiszen ahogy megújul a főtere, a környező utcák is változnak, szépülnek.

Még a kulturális államtitkár is mozgásra biztatott mindenkit Fotó: Németh Kriszta

Pécsen immáron négy helyszínen várja a mozogni vágyókat egy-egy kültéri fitneszpark. A keleti városrészben a Pákolitz István Közösségi Háznál, Kertvárosban a Maléter Pál úttól délre eső területen, Tüskésréten, valamint most már Uránvárosban is.

Még a gyerekek is komolyan vették a gyúrást Fotó: Németh Kriszta

A park a Magyar Olimpiai Bizottság köznevelési és sportiskoláknak kiírt sikeres pályázatának eredményeképpen jöhetett létre a Baptista Szeretetszolgálat iskolájának udvarán (volt TÁSI).

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.