EUR: 317,58 Ft
CHF: 280,03 Ft
2019. február 24., vasárnap
Mátyás

Egyéb Pécs

Új, kültéri kondival az egészségért

Uránvárosban, a volt TÁSI udvarán alakították ki azt a fitneszparkot, amelyet gyerekek és felnőttek egyaránt használhatnak.

Már a szalagátvágás előtt gyerekek hada lepte el a frissen kialakított parkot, ahol csaknem tucatnyi különböző erősítő-nyújtó gyakorlatot lehet végezni.


Ez a park a városban a negyedik kültéri kondi Fotó: Németh Kriszta

Egy felmérés kimutatta, hogy a magyarok egy héten alig negyedórát töltenek testedzéssel, így van hová fejlődni ezen a téren.

– Üzenje ez a park azt, hogy mindenkinek van lehetősége arra, hogy az egészségével, azaz a testkultúrával foglalkozzon – mondta az átadón Hoppál Péter. A kulturális államtitkár hozzátette: a hatvanéves Uránváros apránként új képet mutat, hiszen ahogy megújul a főtere, a környező utcák is változnak, szépülnek.

Még a kulturális államtitkár is mozgásra biztatott mindenkit Fotó: Németh Kriszta

Pécsen immáron négy helyszínen várja a mozogni vágyókat egy-egy kültéri fitneszpark. A keleti városrészben a Pákolitz István Közösségi Háznál, Kertvárosban a Maléter Pál úttól délre eső területen, Tüskésréten, valamint most már Uránvárosban is.

Még a gyerekek is komolyan vették a gyúrást Fotó: Németh Kriszta

A park a Magyar Olimpiai Bizottság köznevelési és sportiskoláknak kiírt sikeres pályázatának eredményeképpen jöhetett létre a Baptista Szeretetszolgálat iskolájának udvarán (volt TÁSI).

Kapcsolódó Cikkek

  • Tollaslabdában is jók az érdiek

    Tollaslabdában is jók az érdiek

    Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

  • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

    Újra Zalaegerszegre jön az Omega

    Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.