EUR: 317,27 Ft
CHF: 279,84 Ft
2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Egyéb Székesfehérvár

Új vonalak, több autóbuszjárat

Harminc új távolsági autóbuszt állított forgalomba a Fejér és Komárom-Esztergom megye buszos tömegközlekedését végző Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ (KNYKK). Székesfehérváron jelentős járatbővítés kezdődik.

A tömegközlekedési társaság igazgatója, Németh Tamás az MTI-nek elmondta, e buszok nagyobb része Székesfehérvár és Fejér megye útjait rója majd, és a vállalat terveiben idén további 69 busz beszerzése szerepel. Tari István, az Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. igazgatója hangsúlyozta: a kormány számára kiemelten fontos, hogy a 2020-as piacnyitásra az állami busztársaságok jó állapotú járművekkel rendelkezzenek, és ehhez legyen költségvetési fedezet. A most átadott 30 buszból tíz jármű alacsony padlójú, a középső ajtónál kihajtható rámpával. Több ütemben, minden városrészt érintő menetrendi változtatásokról is tárgyal hamarosan Székesfehérvár közgyűlése is. A járatbővítés összességében évi 323 ezer kilométernyi pluszteljesítményt jelent, ami 180 millió forint többletforrást igényel, melyet Székesfehérvár önkormányzata finanszíroz. A hálózatbővítéssel éves szinten összesen 3 millió 712 835 kilométert teljesítenek a helyi járatos autóbuszok.


Ilyen buszok állnak majd forgalomba Székesfehérváron Fotó: Kravtex-Kühne

A helyi menetrend bővítése során a legfontosabb szempont annak a régi lakossági kérésnek a teljesítése volt, hogy minden városrészből átszállás nélkül el lehessen jutni a kórházig, illetve a vasútállomásra. – A folyamatosan visszaeső állami normatíva már 50 millió forint környékén van, ennek tízszeresét költi Székesfehérvár önkormányzata a helyi közösségi közlekedésre – tájékoztatott Cser-Palkovics András polgármester.

2020-ban, a vasútállomás mellett épülő Intermodális Központ átadásával jelentősen átalakul majd a rendszer a helyközi járatok átalakításával és az ehhez igazodó helyi járatokkal, a mostani új szabályozás már az átmeneti időszakra készül. Új vonalak is lesznek, de fontos változás, hogy a javaslat szerint a 11A, 12A, 14, 22, 24, 36 vonalak szabadnap délelőttönként összesen 96 új járatot kapnának.


Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.