2019. február 22., péntek
Gerzson

Belföld

Újabb feljelentés Szeviép-ügyben

Büntető- és polgári jogi felelősségem teljes tudatában kijelentem, hogy Botka László nyakig sáros a Szeviép-ügyben, az önkormányzat a helyi szocialistákkal együtt nyakig benne van – közölte Szabó Bálint jogász, aki a Szeviép-károsultak egy részét képviseli. 

Magyarország legnagyobb közéleti bűncselekményének titulálta Szabó Bálint a Szeviép-ügyet, amelyben 433 vállalkozót 10,5 milliárd forinttal károsítottak meg – írja a Szegedma.hu.


MTI Fotó: Soós Lajos

A történet szálai most tovább szövődnek, ugyanis csődbűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tett a járási ügyészségen a Szeviép-károsultak egy részét képviselő jogász, Szabó Bálint a Szeviép Zrt. leányvállalatával, a Biztonsági Üzem Kft.-vel kapcsolatban. Erről sajtótájékoztatón számolt be Szabó. A céget annak felszámolásáig vezető férfi jelenleg a szegedi repülőtér igazgatója, akihez immár másodízben talicskával ment a károsultak pénzéért Szabó Bálint, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője. A meg nem térült 429 millió forintot kérte a két tucat károsult nevében.

A Szegedi Közlekedési Kft. által üzemeltetett repülőtérnek nincs köze az építőipari vállalat csődjéhez és a jelenleg is folyó perhez, ám a repülési üzletágat vezető férfi, Ujhelyi István MSZP-s politikus volt sofőrje az egyik Szeviép-leányvállalatot, a Biztonsági Üzem Kft.-t irányította, amely társaság az ügyészség szerint 2008 és 2010 között 428 millió 905 ezer 423 forintot kapott kölcsönként, ami nem térült meg, a céget pedig felszámolták. Ezért az összegért ment talicskával a reptérre Szabó, persze hiába.


A szegedi repülőteret vezető B. Tamást telefonon érte el a Szegedma.hu, ő annyit közölt, tartja korábbi állításait, miszerint a Biztonsági Üzem Kft. felszámolásánál semmilyen szabálytalanságot nem tártak fel.

Kié valójában a luxusautó?

Botka László, a szocialisták miniszterelnök-jelöltje próbálja elkenni a 25 milliós luxusdzsip ügyét – írta a Ripost. A lap emlékeztetett: nemrég Botkáék a méregdrága autóval buktak le, amelyet a politikus nem tüntetett fel a vagyonnyilatkozatában. Botka szerint a kocsi a felesége tulajdona, de a Ripost szerint ez nem igaz, ugyanis az autó a politikus nevén van. – Csakhogy trükkös módon, hogy a vagyonnyilatkozatába ne kelljen beleírnia, üzemben tartóként jegyeztette be magát. Így tudta elkerülni, hogy a hirtelen gazdagodást számon kérhessék rajta – írta a lap.

Kapcsolódó Cikkek