EUR: 317,92 Ft
CHF: 280,23 Ft
2019. február 22., péntek
Gerzson

Belföld

Újabb feljelentés Szeviép-ügyben

Feljelentést tett a Szeviép Zrt. egyik leányvállalata, a Biztonsági Üzem Kft.-nél történtek ügyében csődbűntett gyanúja miatt az építőipari cégcsoport egykori alvállalkozóinak egy részét képviselő Szabó Bálint, aki ezt hétfőn közölte Szegeden, a csongrádi megyeszékhely repülőterénél tartott sajtótájékoztatóján.

A Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője úgy fogalmazott, a Szeviép-ügyben mintegy 429 millió forintot “talicskáztak ki” a Biztonsági Üzem Kft. révén, úgy, hogy azzal az összeggel a kisvállalkozókat megkárosították.


Botka és a luxusdzsip

A szocialisták miniszterelnökjelöltje 25 milliós luxusterepjáróval furikázik, ami az ő nevén is van, ám ez nem szerepel a vagyonnyilatkozatában – írja a Ripost. Az MSZP-politikusa, ahelyett, hogy a forgalmi bemutatásával gyorsan tisztázná magát, inkább jogászok mögé bújva perekkel próbálkozik, hogy ez a kellemetlen ügy ne égjen rá végképp.

Hozzátette: a kft.-t – amely szintén csődbe ment és két tucat kisvállalkozást hagyott kifizetetlenül – Ujhelyi István korábbi szocialista országgyűlési képviselő sofőrje irányította, aki jelenleg a szegedi repülőtér vezetője.

Szabó Bálint kijelentette, egyértelmű személyi összefonódás van a szegedi szocialisták és a Szeviép között. Az ügyvezető szerint Botka László polgármester a szegedi szocialistákkal együtt “nyakig benne van a Szeviép-ügyben”.


A cégvezető azt követelte, Botka László állítson föl önkormányzati vizsgálóbizottságot a Szeviép-ügyben és “ne falazzon tovább” szocialista párttársainak.

A Szeviép Zrt. három egykori vezetője ellen csődbűntett minősített esete miatt indult eljárás a Szegedi Járásbíróságon. A vádirat szerint a cégvezetők döntése alapján rendszeresen és nagy összegben adtak kölcsönöket az észszerű gazdálkodás követelményeivel ellentétes módon a teljes egészben vagy részben a zrt. tulajdonában álló gazdasági társaságoknak, illetve magánszemélyeknek, sportszervezeteknek. A vádlottak tagadják bűnösségüket.

Szabó Bálint – fotó: Szegedma.hu

Az ügyben készült vádirat szerint a Szeviép Zrt. 2008 májusa és 2010 áprilisa – a végül eredménytelenül zárult csődeljárás kezdete között – heti-havi rendszerességgel folyósított kölcsönöket a 100 százalékban a tulajdonában álló Biztonsági Üzem Kft.-nek. A veszteségesen működő cég e hiteleket nem tudta visszafizetni – a vádlottak a kölcsönök folyósításával a Szeviép Zrt. vagyonát mintegy 429 millió forinttal csökkentették -, 2010 júniusában a kft. felszámolását is elrendelték.

Kapcsolódó Cikkek

  • Országszerte komoly károkat okoz az erős szél

    Országszerte komoly károkat okoz az erős szél

    Károkat okoz az erős szél Magyarország északkeleti részén, főként kidőlt fákhoz riasztják a tűzoltókat – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője pénteken az MTI-vel.

  • Leaszfaltozzák a fővárosi földutakat

    Leaszfaltozzák a fővárosi földutakat

    Szilárd útburkolattal látják el a budapesti földutakat egy négyéves útépítési program keretében, amelynek első körében tizenhárom kerületet érintően 8,3 milliárd forintot fordítanak a célra – jelentette be a főpolgármester pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.