EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Belföld

Újabb gyanús Soros-alapítványt találtak

Lokálpatrióta szervezeteket támogató, úgynevezett „közösségi alapítványok” létrehozását segítené a 2014-ben alapított Gyökerek és Szárnyak Alapítvány KözösALAPON programja, amely a Norvég Civil Alaptól és a Soros-alapítványtól érkező összegekkel igyekszik hálózatot építeni – írja a Magyar Hírlap.
A lap információi szerint az alapítványt a Fővárosi Törvényszék „kulturális tevékenységre” jegyezte be, a beszámolójában rögzített közhasznú tevékenységének megnevezése viszont „társadalmi innováció, programfejlesztés”, „pénzügyi és szakmai támogatás”, „informális közösségek, civil szervezetek”. Két programja a magyar civil szervezetek tevékenységét bemutató MACI kampány és a KözösALAPON projekt.
A KözösALAPON munkatársai között van Scsaurszki Tamás, a ferencvárosi szervezet alapítója, aki korábban az Autonómia Alapítványnál és a Charles Stewart Mott Alapítványnál is dolgozott, valamint Benedek Gabriella, a ferencvárosi szervezet és a Gyökerek és Szárnyak Alapítvány kurátora, a – szintén a Norvég Alap által támogatott – Közösségfejlesztők Egyesületének tagja, valamint Kovács Edit genderkutató. A programot a Norvég Civil Támogatási Alap korábban 98 ezer euróval támogatta, a C. S. Mott Alapítvány pedig százezer dollárral. Az eddig elköltött összeg hetven százalékát a munkatársak és szakértők díjazására fordították – olvasható a Magyar Hírlap cikkében.
Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Bakondi: Újra napirenden a kvótajavaslat

    Bakondi: Újra napirenden a kvótajavaslat

    Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója szerint újra napirenden van a kvótajavaslat, és a jelenlegi európai parlamenti többség a jövő évi EP-választásig minden olyan döntést meg akar hozni, amely hosszú távon biztosítaná a migránsok “beözönlését”.

  • Tarlós: Az ellenzéki előválasztás egy blöff

    Tarlós: Az ellenzéki előválasztás egy blöff

    Tarlós István főpolgármester (Fidesz-KDNP) szerint az ellenzéki előválasztás egy blöff, mert ha az ellenzéknek valóban kétharmada lenne Budapesten – ahogy az országgyűlési választás óta hallani lehet -, mindegy lenne, kit indítanak főpolgármester-jelöltként a jövő évi önkormányzati választásokon.