EUR: 323,55 Ft
CHF: 277,67 Ft
2018. július 17., kedd
Endre, Elek

Egyéb Pécs

Újabb gyermekkönyv jelent meg Pécsről

Ezúttal a pécsi állatkertről született verseskötet, Rímes LapoZOO címmel. A kiadvány a mecseki park állatait mutatja be mesés, verses és vidám formában.

Az állatkert mindig is egy kis mesevilág lesz felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt, a könyv most a lakókat mutatja be – mondta Siptár Dávid, a pécsi zoo igazgatója

A könyv mellé jár egy foglalkoztató füzet is, amiben játékos feladványokat lehet megoldani. A kötetet a költészet napja alkalmából mutatták be a pécsi állatkertben.


A baranyai megyeszékhely több írót és grafikust ihletett már meg. Íródott már mesekönyv az egyik legnépszerűbb illusztrátor, Bartos Erika tollából vagy készült történelmi képregény a Mecseki Láthatatlanokról is. Most viszont ovisoknak és kisiskolásoknak szóló, állatos verseskönyvvel rukkoltak elő. A készítők arra is ügyeltek, hogy az állatkert lakóit élethűen, mégis vidáman ábrázolják.

Nem ez az első kiadvány az állatkertről: tíz éve már készült egy hasonló, de sokkal többen „lakják” a mecseki parkot. A könyvet és a hozzá járó foglalkoztató füzetet a Pécsi Állatkertben lehet megvásárolni.

Kapcsolódó Cikkek