EUR: 313,08 Ft
CHF: 267,32 Ft
2018. március 24., szombat
Gábor, Karina

Egyéb Pécs

Újabb gyermekkönyv jelent meg Pécsről

Ezúttal a pécsi állatkertről született verseskötet, Rímes LapoZOO címmel. A kiadvány a mecseki park állatait mutatja be mesés, verses és vidám formában.

Az állatkert mindig is egy kis mesevilág lesz felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt, a könyv most a lakókat mutatja be – mondta Siptár Dávid, a pécsi zoo igazgatója

A könyv mellé jár egy foglalkoztató füzet is, amiben játékos feladványokat lehet megoldani. A kötetet a költészet napja alkalmából mutatták be a pécsi állatkertben.


A baranyai megyeszékhely több írót és grafikust ihletett már meg. Íródott már mesekönyv az egyik legnépszerűbb illusztrátor, Bartos Erika tollából vagy készült történelmi képregény a Mecseki Láthatatlanokról is. Most viszont ovisoknak és kisiskolásoknak szóló, állatos verseskönyvvel rukkoltak elő. A készítők arra is ügyeltek, hogy az állatkert lakóit élethűen, mégis vidáman ábrázolják.

Nem ez az első kiadvány az állatkertről: tíz éve már készült egy hasonló, de sokkal többen „lakják” a mecseki parkot. A könyvet és a hozzá járó foglalkoztató füzetet a Pécsi Állatkertben lehet megvásárolni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.