EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb Pécs

Újabb gyermekkönyv jelent meg Pécsről

Ezúttal a pécsi állatkertről született verseskötet, Rímes LapoZOO címmel. A kiadvány a mecseki park állatait mutatja be mesés, verses és vidám formában.

Az állatkert mindig is egy kis mesevilág lesz felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt, a könyv most a lakókat mutatja be – mondta Siptár Dávid, a pécsi zoo igazgatója

A könyv mellé jár egy foglalkoztató füzet is, amiben játékos feladványokat lehet megoldani. A kötetet a költészet napja alkalmából mutatták be a pécsi állatkertben.


A baranyai megyeszékhely több írót és grafikust ihletett már meg. Íródott már mesekönyv az egyik legnépszerűbb illusztrátor, Bartos Erika tollából vagy készült történelmi képregény a Mecseki Láthatatlanokról is. Most viszont ovisoknak és kisiskolásoknak szóló, állatos verseskönyvvel rukkoltak elő. A készítők arra is ügyeltek, hogy az állatkert lakóit élethűen, mégis vidáman ábrázolják.

Nem ez az első kiadvány az állatkertről: tíz éve már készült egy hasonló, de sokkal többen „lakják” a mecseki parkot. A könyvet és a hozzá járó foglalkoztató füzetet a Pécsi Állatkertben lehet megvásárolni.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.