EUR: 323,65 Ft
CHF: 287,17 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Szekszárd

Újfajta bölcsődék nyílhatnak

A városi bölcsőde mellett minibölcsőde, családi bölcsőde és munkahelyi bölcsőde létesítésére is van lehetőség, 2018 végéig teljesen átalakul az ellátási rendszer.

Az már közismert, hogy minden településen, ahol negyvennél több három év alatti gyermek él, vagy legalább öt család igényli a bölcsődét, kötelező lesz megszervezni az ellátást. Erről a témáról tartott bölcsődei tájékoztató napot a Babits Mihály Kulturális Központban a Tolna Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház, illetve az irodát működtető Lakható Szekszárdért Egyesület.


Az eseményen részt vett Fűrész Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának főosztályvezetője, miniszteri biztos is, aki előadásában elmondta: az, hogy a szociális államtitkárságtól a családügyihez kerültek a bölcsődék 2014-ben, jól jelzi, hogy a kormányzat nem szociális jellegű ellátásként tekint a bölcsődei ellátásra, hanem olyan rendszerben gondolkodik, amely a lehető legtöbb család igényeinek megfelel. A cél természetesen, hogy elsősorban a dolgozó szülőket segítsék.

Fűrész Tünde, az EMMI főosztályvezetője is előadást tartott Szekszárdon a bölcsődék jövőjéről
Fotó: Fazekas Zoltán

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.