2018. december 10., hétfő
Judit

Egyéb Dunaújváros

Újonc egyetemisták

Sajátjuknál egy-két korosztállyal idősebb társaikat rendre maguk mögé utasítja az egyetem két újonc tehetsége az asztalitenisz-versenyeken. Nemrégiben az országos csapatbajnokságon a döntőben az 5. helyet szerezték meg, Kecskés Ádámmal kiegészülve.

Bíró Bálint és Sós Roland a DUE DSE növendéke, Szabó Attila tanítványai. Megyei versenyeken lassan megszokott jelenség, hogy koruk ellenére a serdülő és az ifi mezőnyben is egymás ellen döntik el az aranyérem sorsát, párosban pedig többnyire minden korosztályt legyűrnek. Bálint a rutinosabb.


– Inkább az országos ranglista- és nemzetközi versenyek fontosak számomra, úgy érzem, ez az a mezőny, ahol fejlődhetek. Ismerem a versenyzőket és ők is engem. Megyei versenyeken is vannak jó meccsek, de oda inkább a gyakorlás, a játék és a szakosztály kedvéért járunk. Elsősorban a ranglistapontot adó versenyekre készülünk Szabó Attila edzővel. Látjuk a szakosztály NB I-es csapatát, egyszer szeretnék ott játszani – mondta el a fiatal versenyző.

Roland feltörekvő játékos, Bálint nyomában jár.


– Nemrég felkerültünk a felnőttek edzéseire, így megkaptuk a lehetőséget, hogy sokkal keményebben gyakoroljunk és a felnőttek is sokat segítenek. Nagyobb a szigor, de a fejlődés is – értékelt Roland.

A mester is elégedetten értékelt.

– Mindkét versenyzőnk nagyon motivált és nagyon sokat tesz a sikerért. Bálint két éve járja az országot különböző kiemelt versenyeken, Roland idén csatlakozott hozzá. Bálint még előrébb jár, de Roland is nagyon tehetséges, rajta múlik, hogy mikor hozza be a lemaradást. Érezhető az egészséges rivalizálás kettejük között, ami nagyon jó. Az is jó döntésnek bizonyult, hogy koruk ellenére a felnőttek között végezhetik edzésmunkájukat – mondta el Szabó Attila vezetőedző. Hozzátette, több tehetséges utánpótlás korú gyerek van az egyetem csapatában, csak rajtuk múlik, meddig jutnak. A feltételek adottak.

Sós Roland és Bíró Bálint párosban is eredményesek

Kapcsolódó Cikkek