EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb IV.kerület

Újpesti lányok Európa trónján

Szenzációs sikert ért el az újpesti vízilabda, hiszen története első európai kupagyőzelmét szerezte az UVSE női csapata, miután a LEN Kupa budapesti döntőjében 7-6-ra legyőzte az olasz Padova együttesét.

Az UVSE Vízilabda Sportegyesület az UTE már megszűnt vízilabda-szakosztályából kiválva, 2008-ban alakult önálló egyesületté, a korábbi UTE-edzők és az ott sportoló gyerekek, illetve szüleik részvételével. A működést kezdetben elsősorban az utánpótlás-nevelésre fókuszálták, de ma már, a náluk sportoló tehetséges gyerekeknek jövőképet is biztosítva, mind a női, mind a férfi felnőtt első osztályban indítanak csapatokat.


A győztes csapat (MTI Fotó: Szigetváry Zsolt)

A kiváló szakmai munkának köszönhetően a klub mára Magyarországon a legnagyobb vízilabdautánpótlás-központtá vált, működésük első hét évében 18 országos bajnoki aranyat és 33 további országos bajnoki érmet nyertek a különféle korosztályokban.

A Margitszigeten van a központ

Az egyesület csapatai a Margitszigeten, a Hajós Alfréd uszodában tartják edzéseiket. A vizes sportok szentélyében, jó feltételek között dolgozhatnak. A szárazföldi – tornatermi, szabadtéri – edzések mellett a kiegészítő körülmények, létesítmények – orvosi szobák, szauna, tárolóhelyiségek – is ideálisak a minőségi munkához. Az uszoda területén található az egyesület székhelye is, melynek épületét 2013-ban újították fel és vették birtokba: öltözők, szertár és az irodák mellett interaktív táblával, projektorral felszerelt csapatszoba és tanulószoba is van. Az épület felsőbb szintjein emeletes ágyakkal felszerelt kényelmes, 4 férőhelyes szobákat alakítottak ki.

A női csapat immár nemcsak Magyarországon, de Európában is letette névjegyét, miután megnyerte a LEN Kupát. A Padova elleni fináléban a csapat az első negyedben kétgólos előnyre tett szert, melyből egy találatot a meccs végéig megőrzött.
–Egy csapat erejét és egységét mindig az mutatja meg, hogy miként védekezik és játszik emberhátrányban, nálunk ezek az elemek most jól működtek, ennek köszönhető a kupagyőzelmünk – mondta Áts Bertalan edző. – Fantasztikus érzés ilyen csapat trénerének lenni. Sajnáljuk, hogy az álmunkat, az Euroliga négyes döntőjébe jutást nem tudtuk elérni, de ez a LEN Kupa-győzelem is kiváló eredmény a klubnak. Nagy köszönet és hála az egyesületünk vezetőinek, hogy itthon rendezhettük és játszhattuk a négyes döntőt, sok-sok szurkolónk előtt.
Magyar női csapat legutóbb 2006-ban nyert LEN Kupát, akkor a Honvéd diadalmaskodott. A LEN Kupa bronzérmét a Dunaújváros szerezte meg.


Áts Bertalan vezetőedzőt a győzelem pillanatában vízbe vitték a lányok (MTI Fotó: Szigetváry Zsolt)

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.