2018. március 24., szombat
Gábor, Karina

Egyéb IV.kerület

Újpesti lehet Magyarország tortája

Kiválasztották a Magyarország tortája és a Magyarország cukormentes tortája verseny döntőseit, amelyek között ott vannak a Horváth Cukrászda süteményei is.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete és az Egy Csepp Figyelem Alapítvány által szervezett versenyek döntőjébe öt-öt torta került be, amelyek közül a zsűri júniusban választja ki az idei győztest.


A Balatoni Habos Mogyoró is a legjobbak között van

A Magyarország tortája verseny döntősei közé került a Horváth Cukrászda Balatoni Habos mogyoró nevű sütije, fekete ribiszkével és tejcsokoládés karamellel. A Magyarország cukormentes tortája verseny döntőjében is ott van az újpesti cukrászda a Homok aranya nevű homoktövises tortájával.

A Homok aranya

A tortákat a korábbi évek gyakorlata szerint összetett szempontrendszer alapján, anonim módon értékelte a zsűri. A cukormentes torták esetében a hozzávalókat a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által ellenőrzött alapanyaglistáról választhatták a cukrászok. A győztes torta elemzését egy független élelmiszer-vizsgáló laboratórium végzi majd.

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.