EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb Veszprém

Újra alkonyattól pirkad

A Pannon Egyetem 2015 után ismét megrendezi a Veszprémi Egyetemi Napokat, 1969 óta már a huszonhetediket. Az idei szervezésből a VKSZ Zrt. és a Veszprémi Programiroda Kft. is kivette a részét.

– Az egyetemre elsősorban azért jönnek az emberek, hogy képesítést szerezzenek, de az itt eltöltött évek többről is szólnak: a hallgatók az intézményben közösséget is építenek. A VEN nem csupán a Pannon Egyetem, hanem a többi városi fiatal egyik legfontosabb közösségformáló rendezvénye is – fogalmazott a programot ismertető sajtótájékoztatón Ovádi Péter fideszes önkormányzati képviselő, a Veszprémi Egyetemi Napok fővédnöke.


Balassa Gergő főszervező és Ovádi Péter önkormányzati képviselő (fotó: Domján Attila)

A diákrektori címért ezúttal négy csapat verseng: a VENtarktisz, a VENdetta, a KaraVEN és a VENderland. Nekik egy hetük lesz arra, hogy rövidfilmekkel, előadásokkal és táncokkal kampányoljanak a győzelem érdekében.

Négy csapat verseng a diákrektori címért (fotó: Domján Attila)

Újdonság még, hogy a fiatalabbakra gondolva idén lesz egy úgynevezett VEN Junior nap (április 28.) is, ekkor a környék középiskolásait várják különböző előadásokkal, sorversenyekkel, nyereményjátékokkal és esti bulival. A Diákrektori Hivatal inverz egyetemi előadásokkal és kortesprogramokkal készül.


A nagyszínpadon a legnépszerűbb hazai zenekarok lépnek fel: csütörtök este a Kowalsky meg a Veg, majd Fish!, pénteken ByeAlex, majd Majka és Curtis, szombaton a Hősök és az Intim Torna Illegál, vasárnap pedig az Irie Maffia és a Halott Pénz.

Az egyetemi városrészben várható kényelmetlenségek miatt a szervezők lakossági fórumot is rendeztek a múlt héten. Az egyeztetésre elsősorban az egyetemi városrész lakóit várták, a korábbi évek tapasztalata ugyanis az, hogy az egyetemi napok zenei programjai zavarhatják a környéken élőket. A lakossági fórumot pont azért szervezték a VEN rendezői, hogy a lakosság észrevételeit, kéréseit meghallgatva keressenek kompromisszumos megoldásokat és a lehető legkisebbre csökkentsék a programmal járó kellemetlenségeket.

A lakossági fórumon a szervezők, az önkormányzat és a rendőrség képviselői válaszoltak a kérdésekre (fotó: Domján Attila)

A megjelent lakosok alapvetően pozitívan nyilatkoztak a rendezvénnyel kapcsolatban. A megfogalmazott kritika nem is a programok idejére és területére vonatkozott, hanem a koncertek utáni, hajnali órákban a környező utcákban hazavonuló fiatalok keltette zajra. A rendőrségtől azt kérték, hogy ebben az időszakban jelenlétükkel emlékeztessék a hazafelé tartókat a megfelelő magatartásra.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.