2017. november 21., kedd
Olivér

Külföld

Valaki több mint egymillió forintot adott egy pár mangóért

A korábbi rekordot jelentősen meghaladva 400 ezer jenért (1,07 millió forintért) árvereztek el egy pár prémiumminőségű mangót a Japán délnyugati részén, Kjusu szigetén fekvő Mijazaki prefektúrában az idei szezon első mangóaukcióján.

A legmagasabb ár, amelyet Mijazaki város nagybani piacán mangóárverésen eddig elértek, 300 ezer jen volt 2014-ben és 2015-ben.


A taijo no tamago (a nap tojása) nevű mangófajta darabjai legalább 350 grammosak és nagyon magas cukortartalmúak. A rekordáron, egy rekeszben eladott mangópár együttesen több mint egy kilót nyomott. A csúcsterméket egy fukuokai áruházban fogják megvételre kínálni.

A mijazaki nagybani piacon összesen 196, egyenként két darab mangót tartalmazó rekeszt adtak el a csütörtöki árverésen.

A termelők szerint az idei termés 20 százalékkal nagyobb a tavalyinál, ráadásul kiemelkedő minőségű és különösen ízletes.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meztelenül vásárolt farmert a csinos modell – Videó!

    Meztelenül vásárolt farmert a csinos modell – Videó!

    A Baltimore melletti Towson bevásárlóközpontjának vendégeinek lesett az álla, amikor hosszas szemrevételezés után rájöttek, hogy a nagy feltűnést keltő bombázó divatos, rongyos farmere és pólója érzéki csalódás, egy tangán kívül csak némi festék takarja a testét.

  • Durván megcáfolták Soros hazugságát

    Durván megcáfolták Soros hazugságát

    Megjelent a Soroshoz közel álló politico.eu-n egy lista Brüsszel politikáját legbefolyásosabban alakító nőkről, amelyen az ötödik helyet csípte meg Soros alapítványának európai ügyekért felelős igazgatója, eggyel megelőzve egy uniós biztost, aki amúgy szintén Soros embere, miközben Soros szerint szó sincs arról, hogy beleszólna az európai ügyek menetébe.