EUR: 323,71 Ft
CHF: 277,63 Ft
2018. július 18., szerda
Frigyes

Külföld

Valaki több mint egymillió forintot adott egy pár mangóért

A korábbi rekordot jelentősen meghaladva 400 ezer jenért (1,07 millió forintért) árvereztek el egy pár prémiumminőségű mangót a Japán délnyugati részén, Kjusu szigetén fekvő Mijazaki prefektúrában az idei szezon első mangóaukcióján.

A legmagasabb ár, amelyet Mijazaki város nagybani piacán mangóárverésen eddig elértek, 300 ezer jen volt 2014-ben és 2015-ben.


A taijo no tamago (a nap tojása) nevű mangófajta darabjai legalább 350 grammosak és nagyon magas cukortartalmúak. A rekordáron, egy rekeszben eladott mangópár együttesen több mint egy kilót nyomott. A csúcsterméket egy fukuokai áruházban fogják megvételre kínálni.

A mijazaki nagybani piacon összesen 196, egyenként két darab mangót tartalmazó rekeszt adtak el a csütörtöki árverésen.

A termelők szerint az idei termés 20 százalékkal nagyobb a tavalyinál, ráadásul kiemelkedő minőségű és különösen ízletes.

Kapcsolódó Cikkek

 • Én vagyok Bruce Lee!

  Én vagyok Bruce Lee!

  A 8 éves Ryusei Imai bármennyire is hihetetlen, de kisbaba kora óta rajong a legendás Bruce Lee-ért. A japán kisfiú eltökélt szándéka, hogy egyszer olyan híres és hatalmas harcművész lesz, mint példaképe, ezért naponta több órát edz és tanul, na és persze a “kis sárkány” filmjeit is rongyosra nézi.

 • Trump és Putyin barátkoztak

  Trump és Putyin barátkoztak

  Vlagyimir Putyin és Donald Trump megtartotta első hivatalos beszélgetését, július 16-án Helsinkiben. A találkozó mindössze néhány nappal azután történt, hogy az Egyesült Államok hackertámadással vádolt meg tizenkét orosz hírszerző ügynököt.

 • Támogatják a román állam által megbírságolt önkormányzati vezetőket

  Támogatják a román állam által megbírságolt önkormányzati vezetőket

  A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) megyei és területi szervezetei, önkormányzati és parlamenti képviselői szolidaritási alapot hoznak létre, hogy közösen támogathassák a román állam által megbírságolt székelyföldi önkormányzati vezetőket – közölte hétfői hírlevelében a szövetség.

 • Tizenkét újabb holdat fedeztek fel a Jupiter körül

  Tizenkét újabb holdat fedeztek fel a Jupiter körül

  Amerikai tudósok 12 újabb holdat fedeztek fel a Jupiter körül, ezzel a Naprendszer legnagyobb bolygója holdjainak a száma 79-re emelkedett – jelentette be Scott Sheppard, a Carnegie Tudományos Intézet kutatója.