EUR: 322,64 Ft
CHF: 286,61 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Külföld

Valaki több mint egymillió forintot adott egy pár mangóért

A korábbi rekordot jelentősen meghaladva 400 ezer jenért (1,07 millió forintért) árvereztek el egy pár prémiumminőségű mangót a Japán délnyugati részén, Kjusu szigetén fekvő Mijazaki prefektúrában az idei szezon első mangóaukcióján.

A legmagasabb ár, amelyet Mijazaki város nagybani piacán mangóárverésen eddig elértek, 300 ezer jen volt 2014-ben és 2015-ben.


A taijo no tamago (a nap tojása) nevű mangófajta darabjai legalább 350 grammosak és nagyon magas cukortartalmúak. A rekordáron, egy rekeszben eladott mangópár együttesen több mint egy kilót nyomott. A csúcsterméket egy fukuokai áruházban fogják megvételre kínálni.

A mijazaki nagybani piacon összesen 196, egyenként két darab mangót tartalmazó rekeszt adtak el a csütörtöki árverésen.

A termelők szerint az idei termés 20 százalékkal nagyobb a tavalyinál, ráadásul kiemelkedő minőségű és különösen ízletes.

Kapcsolódó Cikkek

  • Így manipulálták a sajtót Sorosék

    Így manipulálták a sajtót Sorosék

    Rendszeresen írtak jelentéseket a  Soros-alapítvány vezetői Soros Györgynek a migrációs nyomás növekedésével. A migránsok számán és összetételén túl arról is beszámoltak, hogy miként tálalják ezt a közvélemény elé.

  • Hamburgert szolgált fel a Fehér Házban Trump

    Hamburgert szolgált fel a Fehér Házban Trump

    Az amerikai elnök, Donald Trump óriási hamburger party-t rendezett a Fehér Házban. Az elnök nem furcsa hóbortjának köszönhetően szolgált fel a patinás környezetben többféle gyorséttermi fogást, hanem a több mint három hete tartó részleges kormányzati leállás miatt – a Fehér Ház személyzetének többsége szabadságon van– volt kénytelen ezzel fogadni az amerikai főiskolai futball-bajnokság győztes csapatát.