EUR: 322,45 Ft
CHF: 282,42 Ft
2018. október 23., kedd
Gyöngyi

Külföld

Valaki több mint egymillió forintot adott egy pár mangóért

A korábbi rekordot jelentősen meghaladva 400 ezer jenért (1,07 millió forintért) árvereztek el egy pár prémiumminőségű mangót a Japán délnyugati részén, Kjusu szigetén fekvő Mijazaki prefektúrában az idei szezon első mangóaukcióján.

A legmagasabb ár, amelyet Mijazaki város nagybani piacán mangóárverésen eddig elértek, 300 ezer jen volt 2014-ben és 2015-ben.


A taijo no tamago (a nap tojása) nevű mangófajta darabjai legalább 350 grammosak és nagyon magas cukortartalmúak. A rekordáron, egy rekeszben eladott mangópár együttesen több mint egy kilót nyomott. A csúcsterméket egy fukuokai áruházban fogják megvételre kínálni.

A mijazaki nagybani piacon összesen 196, egyenként két darab mangót tartalmazó rekeszt adtak el a csütörtöki árverésen.

A termelők szerint az idei termés 20 százalékkal nagyobb a tavalyinál, ráadásul kiemelkedő minőségű és különösen ízletes.

Kapcsolódó Cikkek

  • Hatvanévesek lettek a Hupikék törpikék

    Hatvanévesek lettek a Hupikék törpikék

    Hatvan évvel ezelőtt “látták meg a napvilágot” egy képregény hasábjain a világhírűvé vált Hupikék törpikék, ebből az alkalomból kiállítást rendeztek Brüsszelben.

  • Ötszáz tonna illegális gyógyszert foglalt le az Interpol

    Ötszáz tonna illegális gyógyszert foglalt le az Interpol

    Ötszáz tonna, interneten árusított illegális gyógyszerészeti terméket – hamis rákgyógyszereket, fájdalomcsillapítókat és engedély nélküli fecskendőket – foglalt le 116 országban tartott összehangolt razziák során az Interpol – közölte a nemzetközi rendőrségi szervezet kedden.