EUR: 323,15 Ft
CHF: 287,06 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Egyéb Sopron

Vállalni az érzelmeket

Óriási érdeklődés mellett mutatták be a Soproni Petőfi Színházban a My Fair Ladyt. A musical szereposztása parádés, és először láthatja a művet a nagyérdemű a leghűségesebb városban. A stáb tagjai meséltek érzéseikről.


– Nem értjük egymást, elbeszélünk a másik mellett, a fiatalok már egy olyan nyelvet beszélnek, amelyet lassan csak ők értenek. Eközben sokan nem merik vállalni az érzelmeiket az emberi kapcsolataikban. Ezért sem szükséges maivá tenni, modernizálni ezt a darabot. Aktuális a mondanivalója klasszikus keretek között is, mert ez tényleg egy klasszikus, örök érvényű történet – nyilatkozta Radó Denise rendező, aki a My Fair Lady című musicalt állította színpadra a Soproni Petőfi Színházban.


Szolnoki Tibor életében először játssza el Higgins professzor szerepét, méghozzá két teátrumban. Szolnokon hármas szereposztásban, a leghűségesebb városban, Sopronban pedig váltótárs nélkül.
– Egy rögeszméjének rabságában élő, makacs, a világban vakon járó, öntelt férfit alakítok. Ahogy Michelangelo meglátja a márványtömbben a szobrot, úgy látja meg a közönséges, tanulatlan virágáruslányban a hercegnőt. Minden eszközzel, kegyetlen céltudatossággal kezdi faragni, tanítani a lányt. Érdekes, izgalmas, komoly feladat ez – vallotta be Szolnoki Tibor.

Változatos a szereposztás a My Fair Lady-ben
Fotó: Torma Sándor / Soproni Petőfi Színház

Eliza Doolittle, a virágáruslány szerepében Kisfaludy Zsófia látható. A fiatal színész és énekes több zenés produkcióban szerepelt már a Madách Színházban, az Operettszínházban, a Győri Nemzeti Színházban, Békéscsabán, valamint külföldön is turnézott. Sopronban először lép színpadra. A tehetséges művésznő úgy érzi, nagyon jó időben érkezett ez a szerep. Ajándék számára a feladat, sokat lehet tanulni belőle, és kicsit összefoglalja azokat a drámai, illetve vidám karakterszerepeit, amelyeket eddig játszott.
A népszerű Mikó István Alfred P. Doolittle-t kelti életre a produkcióban, a Jászai Mari-díjas színművész pályafutása során még nem találkozott ezzel a szereppel.


Látványos elemek is láthatók
Fotó: Torma Sándor / Soproni Petőfi Színház

– Fantasztikus musical a My Fair Lady, nincs leöntve operettes mázzal, igazi és mindig aktuális, sok gondolatot felvető, szerethető, szórakoztató történet, olyan fordításban, amely maivá, modernné teszi – hangsúlyozta Savanyu Gergely színművész, akit Freddy szerepében láthatunk.
Zsadon Andrea számára a darabbal való mostani találkozás azért is izgalmas, mert ezúttal keveset kell énekelnie, és inkább a színészi személyiség, jelenlét, jellemformáló képesség kerül előtérbe Mrs. Pearce karakterének életre keltésében.

Szórakoztatásból nincs hiány a musicalben
Fotó: Torma Sándor / Soproni Petőfi Színház

Nagy Gábor számára pedig nagy visszatérés a produkció. Tizenöt évet játszott a leghűségesebb városban, négy igazgató alatt dolgozott. Most újból találkozhat a közönséggel, Pickeringet alakítja a musicalben. Azért is érdekes ez a feladat a művésznek, mert annak idején Valló Péter vezetése alatt már aláírt szerződése volt erre a szerepre, ám a bemutató akkor nem valósult meg. Most ez is teljesült a pályafutása során.
Mrs. Higginsként Horváth Zsuzsa Jászai-díjas színművész lép színpadra, aki ezt a darabot a musicalek Csárdáskirálynőjének tartja.
A musical ismét feladatot adott a Sopron Balett tagjainak is, a koreográfus ezúttal a Harangozó-díjas Sebestyén Csaba. A zenei vezető és karmester Oberfrank Péter Liszt-díjas érdemes művész, a díszlet- és jelmeztervező pedig a Jászai-díjas Csík György.
A soproni premier olyan szempontból is különleges volt, hogy a teátrum történetében még soha nem szerepelt műsoron a My Fair Lady.

Radó Denise állította színpadra a My Fair Lady-t
Fotó: Torma Sándor / Soproni Petőfi Színház

 

 

A My Fair Lady áprilisban és májusban is látható a teátrumban.

Szolnoki Tibor először Higgins szerepében
Fotó: Torma Sándor / Soproni Petőfi Színház

Kapcsolódó Cikkek