2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Egyéb Hódmezővásárhely

Vásárhelyi lány az U16-os válogatottban

Telek Vanda három éve focizik a Hódmezővásárhelyi FC-nél. Mezőnyjátékosként kezdte, azonban több mint egy éve kapusként is kipróbálta magát. Nem hiába. Március végén a korosztályos leányválogatott edzőtáborába kapott meghívást.

– Vanda három évvel ezelőtt kezdte a labdarúgást az egyesületnél. „Igazából mindig is a foci felé húzott a szívem. Valamit egyébként is kell sportolni, ez mindig így van. Láttam, hogy itt jó a közeg, jó az edző, jók az edzések, így hát ezt választottam – mesélte Vanda.


Vanda egyre inkább megkedveli a kapusposztot.

A 2002-es születésű játékos a mezőnyben kezdte, majd másfél évvel ezelőtt Mucsi Dénes vezetőedző megoldást keresett egy az U15-ös csapatnál lévő problémára. A gárda kapus nélkül maradt, Vanda pedig új poszton kapott lehetőséget, és úgy döntött, hogy él vele.

– Szeretek védeni is, így azt mondtam, hogy oké. Az első meccsen kaptam pár gólt, de azt mondták, hogy járjak kapusedzésre. Azt pedig imádom. Szeretem, ahogy dolgozunk, és ezzel együtt ezt a posztot is még jobban megszerettem. Most pedig, hogy felkerültem az edzőtáborba, megmutatták, hogy van még feljebb, és nem szabad abbahagynom ezt a sportot – nyilatkozta Vanda.


Itt, az U16-os magyar válogatott edzőtáborában felfigyeltek a lány kapustehetségére a szakemberek.

– Ez az edzőtábor egy élmény volt számomra. Megmutatták, hogy menyit lehet még fejlődni. A játékom, a technikám tetszett az ottani edzőknek. Jó volt a mozgásom, és azt mondták, hogy jól teljesítettem. Az ottani kapusedzések sokkal gyorsabbak voltak, a technika is más volt. Figyelték, hogy mennyire vagyunk labdabiztosak, hogyan vetődünk és fogjuk a labdát. Szerintem is jól teljesítettem, aztán ki tudja, hogy mi lesz ebből. Bármi megtörténhet – mondta a fiatal tehetség.

Vanda továbbra is aktív mezőnyjátékos

Ezzel együtt azonban a mezőnyjátéknak sem intett búcsút Vanda. Az U17-es csapatban és a felnőtteknél is előszeretettel rúgja a bőrt, és a gólszerzéstől sem zárkózik el.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.