EUR: 322,51 Ft
CHF: 282,46 Ft
2018. október 23., kedd
Gyöngyi

Egyéb Szekszárd

Védelem, toborzás, ár- és belvízvédelem

A szekszárdi Vármegyeháza adott otthont a Tolna Megyei Védelmi Bizottság 2017. évi első soros ülésének március 30-án. A dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott, megyei védelmi bizottsági elnök által vezetett ülésen meghatározták a 2017. év védelmi igazgatási feladatait.

Takács Attila dandártábornok az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság parancsnoka az önkéntes területvédelmi tartalékos kötelékek megalakításáról, felépítéséről, a megalakításhoz szükséges toborzási tevékenységről adott tájékoztatást. A honvédelmi sportszövetséggel kapcsolatos, Tolna megyét érintő feladatokról Vass Zoltán alezredes, titkárhelyettes számolt be.


A bizottsági ülés egyik fő témája volt az ár- és belvíz elleni felkészülés helyzetének értékelése, amelyről Beke Zsolt szakaszmérnök vízügyi, dr. Balázs Gábor tű. ezredes, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója pedig katasztrófavédelmi szempontból adott tájékoztatást.

Az ülés résztvevői dr. Aszódi Attilától, a paksi atomerőmű teljesítményének fenntartásáért felelős kormánybiztostól kaptak tájékoztatást a Paks II. projektről – számolt be a tolna.katasztrofavedelem.hu.

Kapcsolódó Cikkek