EUR: 311,03 Ft
CHF: 265,36 Ft
2018. március 17., szombat
Gertrúd, Patrik

Egyéb Szekszárd

Védelem, toborzás, ár- és belvízvédelem

A szekszárdi Vármegyeháza adott otthont a Tolna Megyei Védelmi Bizottság 2017. évi első soros ülésének március 30-án. A dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott, megyei védelmi bizottsági elnök által vezetett ülésen meghatározták a 2017. év védelmi igazgatási feladatait.

Takács Attila dandártábornok az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság parancsnoka az önkéntes területvédelmi tartalékos kötelékek megalakításáról, felépítéséről, a megalakításhoz szükséges toborzási tevékenységről adott tájékoztatást. A honvédelmi sportszövetséggel kapcsolatos, Tolna megyét érintő feladatokról Vass Zoltán alezredes, titkárhelyettes számolt be.


A bizottsági ülés egyik fő témája volt az ár- és belvíz elleni felkészülés helyzetének értékelése, amelyről Beke Zsolt szakaszmérnök vízügyi, dr. Balázs Gábor tű. ezredes, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója pedig katasztrófavédelmi szempontból adott tájékoztatást.

Az ülés résztvevői dr. Aszódi Attilától, a paksi atomerőmű teljesítményének fenntartásáért felelős kormánybiztostól kaptak tájékoztatást a Paks II. projektről – számolt be a tolna.katasztrofavedelem.hu.


Kapcsolódó Cikkek

 • Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

 • Kisdiákok nagy szavalása

  Kisdiákok nagy szavalása

  Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.

 • Jön a Blues Brother show!

  Jön a Blues Brother show!

  Megtartották az olvasópróbáját a The Blues Brothers – The Hungarian show című produkciónak a Soproni Petőfi Színházban.