EUR: 322,64 Ft
CHF: 286,61 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Szekszárd

Védelem, toborzás, ár- és belvízvédelem

A szekszárdi Vármegyeháza adott otthont a Tolna Megyei Védelmi Bizottság 2017. évi első soros ülésének március 30-án. A dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott, megyei védelmi bizottsági elnök által vezetett ülésen meghatározták a 2017. év védelmi igazgatási feladatait.

Takács Attila dandártábornok az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság parancsnoka az önkéntes területvédelmi tartalékos kötelékek megalakításáról, felépítéséről, a megalakításhoz szükséges toborzási tevékenységről adott tájékoztatást. A honvédelmi sportszövetséggel kapcsolatos, Tolna megyét érintő feladatokról Vass Zoltán alezredes, titkárhelyettes számolt be.


A bizottsági ülés egyik fő témája volt az ár- és belvíz elleni felkészülés helyzetének értékelése, amelyről Beke Zsolt szakaszmérnök vízügyi, dr. Balázs Gábor tű. ezredes, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója pedig katasztrófavédelmi szempontból adott tájékoztatást.

Az ülés résztvevői dr. Aszódi Attilától, a paksi atomerőmű teljesítményének fenntartásáért felelős kormánybiztostól kaptak tájékoztatást a Paks II. projektről – számolt be a tolna.katasztrofavedelem.hu.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.