2018. július 21., szombat
Dániel, Daniella

Egyéb Ózd

Védett virágok

Ózd térségében, a Szil-tetőn 80 hektár terület került egykor a Natura 2000 természetvédelmi övezetbe, amelynek egy részét évről évre felgyújtják. Pedig olyan védett növények virágai színesítik a hegyoldalt, mint a tavaszi hérics, a leánykökörcsin és a fekete kökörcsin.

Ezek eszmei értéke virágonként 5–10 ezer forintra rúg, ezért aki leszedi őket, számíthat a pénzbüntetésre. Bartha Csaba természetvédelmi őr (képünkön) a napokban tett feljelentést több százmillió forint értékű károkozás miatt ismeretlen tettes ellen, mert a védett térségben mintegy 20 hektár területet leégettek.

Fotó: Lokál
Ezerszám nyílnak a tavaszi héricsek

Fotó: Lokál
Tavaszi héricsmező

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.