EUR: 323,15 Ft
CHF: 287,06 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Egyéb X.kerület XVII.kerület

Végigtekertek a Dunáig

(Fotó: Keresztesi Balázs)

Közel kétszáz bringás vett részt a Magyar Kerékpárosklub, a Budapest Zöldutak és a Zöld XVII Egyesület közös szervezésű ingyenes túráján, ami Rákoscsabáról indult és egészen a Dunáig vezetett a Rákos-patak mentén.

A városhatáron belüli 16 kilométeren erdők, rétek, kertvárosi házak, vasúti területek váltogatják egymást, kellemes változatosságot biztosítva annak, akik végigjárja ezt az utat. Ma ez még bizonyos helyeken igen kalandos, de egy kis helyismerettel könnyen végigjárható. Ugyan van már olyan szakasz, ahol kerékpárúton lehet tekerni, de Kőbányától a belvárosig még sok a teendő, hogy bicajjal is kényelmesen teljesíthető legyen a patakparti táv, hogy mást ne említsünk, két helyen még lépcsőzni kell, kézben cipelve a bringát.


A túra egyik apropója pont az volt, hogy a városvezetés elhatározta: uniós pénzből kerékpáros-folyosót létesít a teljes budapesti szakaszon, ami két-három éven belül elkészülhet. A túra közben több helyen megállt a konvoj, és a Rákos-patak és környékének múltjáról, természeti értékeiről és a várható fejlesztésekről beszéltek a szakemberek.

Kapcsolódó Cikkek