2018. július 21., szombat
Dániel, Daniella

Egyéb Tatabánya

Vegyészeket képeznek

Vegyészlabort adtak át a Péch Antal iskolában. Az intézményben azért volt erre szükség, mert régóta szerettek volna vegyésztechnikus-képzést indítani, de eddig a tárgyi feltételek nem voltak meg hozzá.

A labor ünnepélyes átadóján Akács Róbert, a Tatabányai Szakképzési Centrum Műszaki Szakgimnázium igazgatója elmondta: Nagyon régen az iskolában környezetvédelmitechnikus-képzés zajlott, akkor kialakult egy labor, de ez mára elavult. A mostani feltételeknek megfelelő új laborban 12 fő dolgozhat, bízunk abban, hogy lesznek is majd ennyien, de egyelőre 9 tanuló használja.


A vegyészlabor nem jöhetett volna létre a város támogatása nélkül, az önkormányzat pedig szívesen állt az ügy mellé ötmillió forint támogatással. Schmidt Csaba polgármester kiemelte: Minden olyan képzést támogatunk, amire igény van a városban, illetve az ipari parkban. A cégek részéről megjelent az igény a vegyészképzésre, erre a Szakképzési Centrum reagált, kerestek hozzá saját forrásokat, céges támogatást, de még hiányzott egy összeg a befejezéshez, ennek a finanszírozását vállalta magára az önkormányzat.

Az új labor és a benne található berendezések már teljes mértékben megfelelnek a mai kor követelményeinek, fülke, laborasztalok és a hozzájuk tartozó gáz- és vízbevezetések is megtörténtek, ennek köszönhetően később akár még több lehetőséget megvalósíthatnak itt.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.