2019. január 16., szerda
Gusztáv

Extra

Veronai tragédia – Hárommilliót ajánlott a biztosító az özvegynek

Arcpirítóan alacsony kártérítést ajánl fel a biztosító a veronai buszbalesetben elhunytak családjainak. Az egyik özvegynek csupán hárommillió forintot fizettek volna. De nem csak ezért háborognak a hozzátartozók: van, aki felelőst keres, más pedig a rokonát is kitagadta a családból.

A veronai buszbaleset soha nem gyógyuló sebeket okozott a túlélőknek és hozzátartozóiknak. Életeket tört ketté, családokat szakított szét, emiatt sokáig nem lesz békesség a szívekben. A Lokál megtudta, hogy egy kis falucskában élő, a lányukat gyászoló nagyszülők kitagadták vejüket, aki a lányukkal indult a végzetes síútra. Lányuk szörnyethalt, vejük viszont csodával határos módon, karcolásokkal túlélte a tragédiát.


– Ne is keressék a vejemet, kitagadtuk a családból, mert olyan dolgot tett, amit soha nem tudunk neki megbocsátani – közölte a nagypapa. Hogy mi volt ez a dolog, nem árulta el. A tragédiában érintett, budapesti diákok hozzátartozói viszont nyílt levélben háborogtak, mert úgy vélték, hogy nem egy alvási zavarral küszködő sofőrnek kellett volna vezetnie a gyerekeket szállító autóbuszt. De indulatokat ébresztett sokukban a jármű felelősségbiztosítója is. Egy – a buszon elhunyt – férfi családjának például arcpirítóan alacsony, mindössze hárommillió forintos kártérítést ajánlottak fel, amit az özvegy kapásból visszautasított. Eközben több szülő a gyereke síútra befizetett pénzét követeli vissza a busztársaság tulajdonosától, amelyet indulás előtt a sofőrnek fizetett ki. Csakhogy a pénz nincs meg, az ütközés után elégett.

Fotó: EPA

Mint ismert, az autóbuszt a becsapódás pillanatában V. János vezette, akit még mindig a budapesti Honvédkórházban ápolnak. Élettársa Békéscsabáról, egy csendes lakótelepről ingázik a fővárosba, hogy szavaival biztassa, támogassa párját. A sofőr édesanyja, Gizi néni pedig Battonyán, a városszéli tanyáján várja a kedvező híreket fiáról.


– A kisfiam, Jancsika pénteken kapta meg az orvosi engedélyt, másnap, szombaton indult Budapestre, ott vette fel a diákokat a franciaországi síútra. Kizárt dolog, hogy elaludt volna, ő biztos nem hibázott – mondta a Lokálnak a tragédia után Gizi néni.

Tizenheten hunytak el a balesetben

Mint korábban a Lokál is beszámolt róla, január 20-án éjjel az olaszországi Verona közelében szenvedett balesetet egy magyar fiatalokat szállító busz, a balesetben tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek. A buszon többségében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott.

Utas volt a másik sofőr

A másik, békéscsabai sofőr, K. Zoltán a tragédia pillanatában utasként ült a buszban. Minden évben ő szállította saját járművével a budapesti diákokat, ezért nagyon jó helyismerettel rendelkezett. Ezúttal azonban annyi volt a jelentkező, hogy a Pizolit Kft. ügyvezetője V. Jánost kérte fel, hogy a nagyobb, több utast befogadó Setra autóbuszával vigye Franciaországba a diákokat. Az ő váltótársa lett K. Zoltán, aki az ütközéskor éppen aludt.

Fotó: Csudai Sándor

Kapcsolódó Cikkek

 • Balázs Andi: Féltem az egészségemet

  Balázs Andi: Féltem az egészségemet

  Balázs Andi és párja, Gábor összesen 30 kilót fogyott az elmúlt hónapokban. A színésznő a Lokálnak elárulta azért kezdett diétába, mert érezte, hogy a színpadon egyre nehezebben mozog és túl a negyvenen az egészségét is félti.

 • Pintér Tibor fülig szerelmes

  Pintér Tibor fülig szerelmes

  Pintér Tibor felvállalta új kapcsolatát. A színész kollégájába, a 24 éves Jeniferbe szeretett bele, a Jimmy-musical előadásai alatt, ahol szerelmespárt alakítanak.

 • Apa lett Jacko fogadott magyar fia

  Apa lett Jacko fogadott magyar fia

  Borzalmas tragédia után, apa lett Michael Jackson fogadott magyar fia, Farkas Tamás.  Felesége egészséges kisfiúnak adott életet, Tomika már két hónapos.