EUR: 323,35 Ft
CHF: 276,21 Ft
2018. július 16., hétfő
Valter

Egyéb Eger

Verspályázattal ünnepelnek

Idén 40 éves a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság, a kerek évfordulót pedig egy versírópályázattal ünnepli a nemzeti park és az idei védnök, a Kaláka együttes.

„A Bükk csavargó útjain” című felhívás nyílt és korhatár nélküli; olyan alkotások beérkezését várják, amelyek a Bükk páratlan természeti adottságait, élővilágát, kiállítóhelyeit, a területén elhelyezkedő települések, túrák, kirándulások, látogatások hangulatát adják vissza. A beküldött versek közül a Kaláka együttes egyet megzenésít, és előadja az Egerben megrendezendő 38. Kaláka Fesztiválon.


Gryllus Dániel és a Kaláka Együtes
MTI Fotó: Kallos Bea

A nyertesnek jár még e mellé a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságtól egy két személyre szóló hétvégi kikapcsolódás a díjazott által megjelölt bármelyik bükki szálláshelyen. A verseket az info@kalakafesztival.hu e-mail-címre várják, április 30-ig. A Bükki Nemzeti Park a kerek évfordulót mintegy 50 programmal ünnepli majd.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt fekvő hatalmas, közel száz éves víznyomócsővel együtt.

 • Nagy értékek a kiskertekben

  Nagy értékek a kiskertekben

  Gyümölcstermesztés iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetében, Érden, az Elvira majorban.

 • Két napig szólt az opera Perkupán

  Két napig szólt az opera Perkupán

  Egy elszármazott művész lokálpatriótaként segítette faluját abban, hogy nem mindennapi kulturális eseménnyel hívják fel a figyelmet a településre.