2018. október 15., hétfő
Teréz

Egyéb Eger

Verspályázattal ünnepelnek

Idén 40 éves a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság, a kerek évfordulót pedig egy versírópályázattal ünnepli a nemzeti park és az idei védnök, a Kaláka együttes.

„A Bükk csavargó útjain” című felhívás nyílt és korhatár nélküli; olyan alkotások beérkezését várják, amelyek a Bükk páratlan természeti adottságait, élővilágát, kiállítóhelyeit, a területén elhelyezkedő települések, túrák, kirándulások, látogatások hangulatát adják vissza. A beküldött versek közül a Kaláka együttes egyet megzenésít, és előadja az Egerben megrendezendő 38. Kaláka Fesztiválon.


Gryllus Dániel és a Kaláka Együtes
MTI Fotó: Kallos Bea

A nyertesnek jár még e mellé a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságtól egy két személyre szóló hétvégi kikapcsolódás a díjazott által megjelölt bármelyik bükki szálláshelyen. A verseket az [email protected] e-mail-címre várják, április 30-ig. A Bükki Nemzeti Park a kerek évfordulót mintegy 50 programmal ünnepli majd.

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.