EUR: 321,33 Ft
CHF: 284,53 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Eger

Verspályázattal ünnepelnek

Idén 40 éves a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság, a kerek évfordulót pedig egy versírópályázattal ünnepli a nemzeti park és az idei védnök, a Kaláka együttes.

„A Bükk csavargó útjain” című felhívás nyílt és korhatár nélküli; olyan alkotások beérkezését várják, amelyek a Bükk páratlan természeti adottságait, élővilágát, kiállítóhelyeit, a területén elhelyezkedő települések, túrák, kirándulások, látogatások hangulatát adják vissza. A beküldött versek közül a Kaláka együttes egyet megzenésít, és előadja az Egerben megrendezendő 38. Kaláka Fesztiválon.


Gryllus Dániel és a Kaláka Együtes
MTI Fotó: Kallos Bea

A nyertesnek jár még e mellé a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságtól egy két személyre szóló hétvégi kikapcsolódás a díjazott által megjelölt bármelyik bükki szálláshelyen. A verseket az [email protected] e-mail-címre várják, április 30-ig. A Bükki Nemzeti Park a kerek évfordulót mintegy 50 programmal ünnepli majd.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.