EUR: 322,72 Ft
CHF: 286,69 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Zalaegerszeg

Vezetéstechnikai tréning és tájékozódási túra motorosoknak

A Zala megyei Baleset-megelőzési Bizottság rendőrei, valamint a zalai 76-os Motoros Egyesület tagjai április 8-án várják a motorosokat, egyesülettől és köbcentitől függetlenül egész napos motoros vezetéstechnikai tréningre és tájékozódási túrára.

Kósi Ferenc, az egyesület elnökségi tagja a Lokál Extrának elmondta: ez már a nyolcadik alkalom, hogy szezoninduláskor tréningezik a vasimádókat. A szervezők reggel 8-tól várják regisztrációra a résztvevőket a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság épületében. Ha valakinek nincs még csapata, a helyszínen van lehetőség csapathoz csatlakozni, általában 4–6 fős teameket várnak.


A rendezvényt a polgárőrség biztosítja. A program forgatókönyve szerint 9 órától megnyitóval, motoros áldással, majd 105 kilométeres tájékozódási túrával indul a nap, melyen különböző feladatokat kell végrehajtaniuk a csapatoknak. Többek között KRESZ- és vezetéstechnikai tesztet kell kitölteni, de lesz elsősegélynyújtás, valamint motoros ügyességi pályán kell végighaladni, és ajánlott részt venni a műszaki felülvizsgálaton is. A nagymotorok mellett gondoltak a robogósokra is, számukra rövidebb, körülbelül 50 kilométeres túrát és külön tréninget terveztek.

Tavaly több mint 80 résztvevő vállalkozott a megmérettetésre Fotó: 76-os Motoros Egyesület

Kósi Ferenc szervező az útvonalat nem árulta el lapunknak, mivel a csapatoknak itiner alapján kell a célhoz eltalálniuk, de abban is kapnak segítséget, hogy a kanyarokat milyen sebességgel és sodrásban érdemes bevenni. A túra indulási pontja a kapitányság épülete lesz, ám a Decathlon parkolója is tartogat majd meglepetéseket, ahol motoros rendőr várja ügyességi pályával és motoros oktatással a csapatokat. A győzteseket nem a beérkezési sorrend szerint pontozzák, hanem a feladatok végrehajtása lesz a mérvadó. A legjobbak értékes díjakban részesülnek!


Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.