EUR: 321,75 Ft
CHF: 280,69 Ft
2018. október 17., szerda
Hedvig

Egyéb Tatabánya

Világraszóló tatabányai siker

Ezüstérmet szerzett a plovdivi kadet vívó-világbajnokságon Gnám Tamara. A Tatabányai Sport Club párbajtőrözője az első körben brazil, a másodikban pedig kazah ellenfelén kerekedett felül, míg a nyolcaddöntőben könnyedén intézte el a kanadai Leonard-t.

A következő fordulóban hatalmas csatát vívott a német Meyerrel, akit végül 15:14-re vert meg. A döntőben az orosz Murtazajeva 15:10-re diadalmaskodott Tamara ellen.


– Nagyon boldog vagyok, hihetetlenül örülök ennek az ezüstéremnek! – mondta el a világraszóló siker után Gnám Tamara. – Nehezen idult a napom, ami elmondható a szezonomra is, de a végén mindkettő nagyszerűen sikerült. A csoportmeccsek után a direkt kieséses szakaszban már nagyon élveztem a vívást, és úgy éreztem, hogy jól is ment. Érdekes, de ahogy haladt előre a verseny, úgy izgultam egyre kevésbé, az emelt páston pedig már egyáltalán nem idegeskedtem. Persze, sajnálom, hogy nem sikerült nyernem a döntőben az orosz lány ellen, de azért elégedett vagyok.

A Tatabányai Sport Club 17 éves vívója korábban az idei kadet Európa-bajnokságon csapatban aranyérmet szerzett, míg az udinei junior Világkupán a dobogó második fokára állhatott fel.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Felavatták az erdélyi származású Urmánczy Nándornak állított emlékművet a csepeli Daru-dombon.  A néhai országgyűlési képviselő társaival száz éve, 1918-ban alakította meg a Székely Nemzeti Tanácsot Erdély és Magyarország területi integritásának megőrzéséért, de a Védő Ligák Szövetségének alapítása is az ő nevéhez fűződik.

 • Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban határozott a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának kivezetéséről. A döntés nem érinti a már megkötött lakás-előtakarékossági szerződéseket, az állami támogatás a törvény hatályba lépését követően megkötött, illetve meghosszabbított szerződések esetében nem jár majd.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.