EUR: 324,04 Ft
CHF: 278,85 Ft
2018. július 18., szerda
Frigyes

Egyéb Tatabánya

Világraszóló tatabányai siker

Ezüstérmet szerzett a plovdivi kadet vívó-világbajnokságon Gnám Tamara. A Tatabányai Sport Club párbajtőrözője az első körben brazil, a másodikban pedig kazah ellenfelén kerekedett felül, míg a nyolcaddöntőben könnyedén intézte el a kanadai Leonard-t.

A következő fordulóban hatalmas csatát vívott a német Meyerrel, akit végül 15:14-re vert meg. A döntőben az orosz Murtazajeva 15:10-re diadalmaskodott Tamara ellen.


– Nagyon boldog vagyok, hihetetlenül örülök ennek az ezüstéremnek! – mondta el a világraszóló siker után Gnám Tamara. – Nehezen idult a napom, ami elmondható a szezonomra is, de a végén mindkettő nagyszerűen sikerült. A csoportmeccsek után a direkt kieséses szakaszban már nagyon élveztem a vívást, és úgy éreztem, hogy jól is ment. Érdekes, de ahogy haladt előre a verseny, úgy izgultam egyre kevésbé, az emelt páston pedig már egyáltalán nem idegeskedtem. Persze, sajnálom, hogy nem sikerült nyernem a döntőben az orosz lány ellen, de azért elégedett vagyok.

A Tatabányai Sport Club 17 éves vívója korábban az idei kadet Európa-bajnokságon csapatban aranyérmet szerzett, míg az udinei junior Világkupán a dobogó második fokára állhatott fel.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek