2018. február 23., péntek
Alfréd

Egyéb Tatabánya

Világraszóló tatabányai siker

Ezüstérmet szerzett a plovdivi kadet vívó-világbajnokságon Gnám Tamara. A Tatabányai Sport Club párbajtőrözője az első körben brazil, a másodikban pedig kazah ellenfelén kerekedett felül, míg a nyolcaddöntőben könnyedén intézte el a kanadai Leonard-t.

A következő fordulóban hatalmas csatát vívott a német Meyerrel, akit végül 15:14-re vert meg. A döntőben az orosz Murtazajeva 15:10-re diadalmaskodott Tamara ellen.


– Nagyon boldog vagyok, hihetetlenül örülök ennek az ezüstéremnek! – mondta el a világraszóló siker után Gnám Tamara. – Nehezen idult a napom, ami elmondható a szezonomra is, de a végén mindkettő nagyszerűen sikerült. A csoportmeccsek után a direkt kieséses szakaszban már nagyon élveztem a vívást, és úgy éreztem, hogy jól is ment. Érdekes, de ahogy haladt előre a verseny, úgy izgultam egyre kevésbé, az emelt páston pedig már egyáltalán nem idegeskedtem. Persze, sajnálom, hogy nem sikerült nyernem a döntőben az orosz lány ellen, de azért elégedett vagyok.

A Tatabányai Sport Club 17 éves vívója korábban az idei kadet Európa-bajnokságon csapatban aranyérmet szerzett, míg az udinei junior Világkupán a dobogó második fokára állhatott fel.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkbemutató szép lányokkal

  Sminkbemutató szép lányokkal

  Ahogy arra számítani is lehetett, a jelentős szakmai és közönségvisszhangot keltett, nemrég lezajlott, érdi rendezésű Pest Megye Szépe verseny döntőjében szereplő hölgyek sorra kapják a felkéréseket a szépségipar különféle területeiről.

 • A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette a világ első barlangrajzait – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a neandervölgyieknek a Homo sapienshez hasonló művészi érzékük lehetett.

 • Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek pénteken Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.