EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb Tatabánya

Világraszóló tatabányai siker

Ezüstérmet szerzett a plovdivi kadet vívó-világbajnokságon Gnám Tamara. A Tatabányai Sport Club párbajtőrözője az első körben brazil, a másodikban pedig kazah ellenfelén kerekedett felül, míg a nyolcaddöntőben könnyedén intézte el a kanadai Leonard-t.

A következő fordulóban hatalmas csatát vívott a német Meyerrel, akit végül 15:14-re vert meg. A döntőben az orosz Murtazajeva 15:10-re diadalmaskodott Tamara ellen.


– Nagyon boldog vagyok, hihetetlenül örülök ennek az ezüstéremnek! – mondta el a világraszóló siker után Gnám Tamara. – Nehezen idult a napom, ami elmondható a szezonomra is, de a végén mindkettő nagyszerűen sikerült. A csoportmeccsek után a direkt kieséses szakaszban már nagyon élveztem a vívást, és úgy éreztem, hogy jól is ment. Érdekes, de ahogy haladt előre a verseny, úgy izgultam egyre kevésbé, az emelt páston pedig már egyáltalán nem idegeskedtem. Persze, sajnálom, hogy nem sikerült nyernem a döntőben az orosz lány ellen, de azért elégedett vagyok.

A Tatabányai Sport Club 17 éves vívója korábban az idei kadet Európa-bajnokságon csapatban aranyérmet szerzett, míg az udinei junior Világkupán a dobogó második fokára állhatott fel.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.