EUR: 323,01 Ft
CHF: 286,74 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Sport

Világszínvonalú lesz a Testnevelési Egyetem

Elkezdődött a Testnevelési Egyetem (TF) rekonstrukciójának első üteme, amely 11,9 milliárd forintból valósul majd meg. A felújítási munkálatok várhatóan 2022-re fejeződnek be.

– A világ egyik legrégibb mozgáskultúrával foglalkozó egyetemén a rendszerváltás óta nem volt érdemi újítás. A magyar kormány stratégiai ágazatként tekint a sportra, így nagyon fontos, hogy megfelelő edzőket, testnevelő tanárokat és szakembereket képezzünk. Miután elkészülünk a felújítással, világszínvonalon zajlik majd a képzés és kutatás egyaránt – mondta Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a tegnapi munkaterület bejárásával összekötött sajtótájékoztatón.


A beruházás keretében az Alkotás úti épület megújulása mellett a mostani Sportkórház épületei is az egyetemhez kerülnek, és ott is elkezdődnek a fejlesztések. A tervek szerint az első ütem áprilisban fejeződik be, így szeptemberben már az új létesítményben folyhat az oktatás egy közel tíz hektáros területen, valamint a meglévő 2500 fős diáklétszám 3500 főre növelhető.

Az eseményen részt vett dr. Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár is, aki kiemelte, hogy a kormány olyan infrastruktúrát és eszköztárat akar biztosítani, amely lehetővé teszi a magas szintű képzést. Hozzátette: a kormány nem egyetemeket zárat be, hanem egyetemeket épít.


Az átköltözést követően indul majd a várhatóan 2020-ig tartó második ütem, amelynek keretein belül új, 50 méteres fedett uszoda, vívócsarnok, tornacsarnok, atlétikai csarnok, valamint egy multifunkciós sportcsarnok épül majd.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ő akarta átverni a Fradit!

    Ő akarta átverni a Fradit!

    Nyilvánosságra hozta a PestiSrácok.hu, annak a játékosügynöknek a nevét, aki piszkos módszerekkel akarta megrövidíteni a Ferencvárosi Torna Club női kézilabda-szakosztályát.

  • Kiderült! Ő az a sportmenedzser, aki le akarta lehúzni a Fradit

    Kiderült! Ő az a sportmenedzser, aki le akarta lehúzni a Fradit

    Farkas Mátyás sportmenedzser akarta anyagilag jelentősen megrövidíteni a Ferencvárosi Torna Club női kézilabda-szakosztályát, a saját anyagi érdekeit szem előtt tartó szakember a válogatott sztárjátékosát és egy másik klubot akart felhasználni a piszkos ügylethez – tudta meg a PestiSrácok.