EUR: 311,03 Ft
CHF: 265,36 Ft
2018. március 17., szombat
Gertrúd, Patrik

Egyéb Miskolc

Világsztárok Miskolcon

Június 8-án Miskolcon, az Ady Endre Művelődési Házban fejezi be hétállomásos turnéját a Djabe.

2015 végén egy különlegességgel álltak elő a zenekar tagjai. A 2014-es Forward című lemezüket ősszel két helyszínen mutatták be a Miskolci Szimfonikus Zenekar társaságában: Miskolcon, a Művészetek Házában, valamint Budapesten. A zenekar 21 éves pályafutása alatt számos hazai és nemzetközi díjat gyűjtött be, eddig 42 országban léptek fel. Rengeteg külföldi sztárral dolgoztak együtt, ezek közül kiemelkedik Steve Hackett, a Genesis gitárosa, akivel 2003 óta van munkakapcsolatuk.


Külföldi sztárokkal érkezik Miskolcra a Djabe – fotó: Lokál

Június 8-án az Ady Endre Művelődési Házban lépnek fel a gitárossal, de csatlakozik a produkcióhoz Gulli Briem is, aki a legendás Mezzoforte együttes dobosa. A különleges turné csak hét állomást érint, a bécsi koncert után érkeznek Miskolcra a neves zenészek, ez az előadás a sorozat zárása is egyben. Hackett egyébként már fellépett Miskolcon a Djabe és a Miskolci Szimfonikus Zenekar néhány vonósmuzsikusa társaságában 2013-ban.

Égerházi Attilla, zenekarvezető – fotó: Lokál

Égerházi Attila gitáros, a Djabe vezetője nyilatkozott lapunknak a júniusi turnéról.


„Hackettről annyit érdemes tudni, hogy a Genesis együttes legismertebb felállásában, Peter Gabriel, Mike Rutherford, Tony Banks és Phil Collins társaságában, 1970 és 1975 között dolgozott. A mostani turnéprogramban is játszunk ezen időszak dalaiból jó néhányat, olyanokat is, amelyeket eddig Steve-vel – aki egyébként végig a színpadon lesz – nem adtunk elő koncerten. Továbbá lesznek szerzemények Hackett szólópályájának időszakából, valamint logikusan Djabe-számok, de meglepetésekkel is szolgálunk majd a koncerteken.

Gulli Briem a másik vendégünk, ő az izlandi Mezzoforte együttesből ismert, amely Angliában futott be a nyolcvanas évek elején egy populárisabb számmal, amelyet sokan ismerhetnek: ez a Garden Party. Egyébként az instrumentális jazz-funk fusion zenét képviseli a társaság. Gulli ezen a turnén több szerepet kap, mint amit eredetileg neki szántunk. Mivel a zenekarunk dobosa, Kaszás Péter Al Di Meolánál is játszik, és most van egy nagyszabású turnéjuk, Péter nem tud jelen lenni a koncertsorozatunkon, így gyakorlatilag Briem fogja helyettesíteni, akivel már 2012 óta dolgozunk együtt. Péteren kívül természetesen jelen lesznek kiváló zenésztársaim, Barabás Tamás basszusgitáron, Koós-Hutás Áron trombitán és szárnykürtön, Nagy János pedig billentyűs hangszereken fog játszani.

A Miskolci Szimfónikusokkal is jétszott már együtt a zenekar – fotó: Lokál

 

2016-ban Steve, Gulli és a Djabe zenészei Szardínia szigetén készítettek stúdiófelvételeket, amelyek ebben az évben fognak a nemzetközi lemezpiacon megjelenni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

 • Kisdiákok nagy szavalása

  Kisdiákok nagy szavalása

  Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.

 • Jön a Blues Brother show!

  Jön a Blues Brother show!

  Megtartották az olvasópróbáját a The Blues Brothers – The Hungarian show című produkciónak a Soproni Petőfi Színházban.